Aligha vallaná be Angelina Jolie a szájával, hogy a válás hírének kirobbanása óta tiszta erővel azon dolgozik, hogy Brad Pittet elmarja az összes rajongójától, és csakis magának vindikálja a jogot, hogy a közönség elismerje, szeresse és volt férje ellenében minden fontos kérdésben neki adjon igazat. Pedig, ha jól átnyálazzuk az eddigi történéseket, gyanúsan sokat ügyködik ezen, viszont valamit mégis nagyon rosszul csinál, mert

Brad Pittet még mindig imádják az emberek, 

sőt, hajlamosak vagyunk megkockáztatni, hogy jobban, mint Angelina Jolie-t.

Tekintsük át, miért fest így a dolog!

Angelina Jolie mindig is híres volt arról, hogy Kalkuttai Szent Terézként éli a mindennapjait: évek óta rendszeres menekülttábor-látogató, korábban az ENSZ jószolgálati nagyköveteként, manapság pedig már az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottjaként tevékenykedik, továbbá minden szembe jövő gyereket örökbe fogad, ha kell, ha nem, szóval joggal remélheti, hogy mindezért egyszer szentté fogják avatni

A magáról kialakított kép sokakban színtiszta elismerést kelthetett a színésznő iránt, mégis sikerült egyetlen mozdulattal lerombolnia ezt azzal, hogy a válási hercehurca óta hibát hibára halmoz. Többek között kijelenthetjük, hogy nem a legcélravezetőbb politika olyan dolgokkal vádolni a gyerekeink apját, hogy iszik, drogozik, üti-veri az utódokat, hisztériázik és nem tud uralkodni az indulatain.

Az efféle dolgok ugyanis elég hamar kiderülnek - pláne akkor, ha nem igazak (vagy legalábbis nem bizonyíthatóak). Ez most is így történt, ennek ellenére Pitt továbbra is csak szigorú felügyelet mellett találkozhat a gyerekeivel, az ünnepek alatt is csak egyszer láthatta őket. Mivel a színész a szakítás hírének kirobbanása után szándékosan visszavonult a nyilvánosság elől, Jolie joggal feltételezhette, hogy megnyerte magának a közvéleményt.

De nem.

Hiába az állandó denekemvanigazam, vagy a rengeteg próbálkozás, hogy férjét rossz színben tüntesse fel, valami mégis történt. Mégpedig az, hogy Brad Pitt váratlanul megjelent a Golden Globe-on, ahol már a puszta jelenléte is elegendő volt ahhoz, hogy álló ovációval fogadják, tehát ebből hamar kiderült, hogy a szakma nem fordult el tőle, hanem inkább sőt. Jolie ekkor döbbenhetett rá, hogy eddig ugyan kiválóan teljesített önállóan, publicisták segítsége nélkül, most mégis kénytelen lesz valakit alkalmazni, ha jót akar magának. 

Rossz döntés level 254856

Felmerült a kérdés, hogy ki lenne a legalkalmasabb a célra. Régebben Geyer Kosinski volt a színésznő menedzsere, de miután a férfi egy laza mozdulattal visszautasította, hogy a Gravitáció című filmre felkért Angelina Jolie elvállalja a szerepet (így helyette Sandra Bullock-ot jelölték Oscar-díjra), Jolie készséggel elbocsájtotta az urat, hogy nyugodtan egyengesse mostantól inkább valaki másnak a karrierjét.

Erre azonban kevés esély volt, lévén, a menedzser nem a legkedveltebb személy a szakmában: sokan kifejezetten ellenőrizgetőnek tartják, és olyannak, aki túlzottan belemászik a hírességek privát szférájába. Mások nemes egyszerűséggel úgy nevezik őt:

Kosinski, a hazug. 

Ezek után teljesen evidens volt, hogy vissza kell hívni ezt a remek embert, hátha képes jó ötletekkel előállni. 

Mi lett belőle?

Kosinski újra tanácsadó szerepben tetszeleg a színésznő mellett, és úton-útfélen hirdeti, hogy Jolie számára a gyerekei boldogulása a legfontosabb. Továbbá előhúzták a már jól bevált ütőkártyát: a jótékonykodást, az ENSZ-nagyköveteskedést és társait, hátha így majd ismét szimpatizálni fognak vele az emberek. 

Nem tudni, hogy ez jelenleg mennyire működőképes taktika, van rá esély, hogy a közvélemény újra meghatódik, a szakma azonban nyílt ellenszenvet táplál Jolie iránt, és - meg fog lepődni - ez nem most kezdődött. 

Angelina Jolie csak egy megtűrt személy 

Addig is közepesen fogadták  csak  el, amíg Brad Pitt  szerető felesége volt , most azonban már a közepesnél is kevésbé. Régóta a bögyében van a filmeseknek, Scott Rudin producer például minimális tehetséggel rendelkező, dühöngő, elkényeztetett gyereknek titulálta őt, de egy kerekasztal-beszélgetés során sem nyűgözte le a körülötte ülőket. Ott volt Christopher Nolan, Richard Linklater és Bennett Miller, Jolie pedig családanyaságában elért sikereit méltatta folyamatosan, amire Mike Leigh rendező kikerekedett tekintettel pofákat vágott, aztán megkérdezte tőle, hogy

Oké, mindent félretéve: jó rendezőnek tartod magad? 

Erre azonban a színésznő már nem tudott válaszolni. Az pedig már csak részletkérdés, hogy Chelsea Handler könnyedén elküldi a francba bármikor, dehát: kit nem? 

Angelina Jolie, a vőlegényrabló

Ha még nem lenne elég, nem feledkezhetünk meg arról sem, miként vélekednek arról, hogy a színésznő előszeretettel szedi el a Hollywood-i színésznők pasijait. Nem fog meglepődni: emiatt sem rajonganak érte túlzottan. Elég csak a Jennifer Aniston-esetre gondolni, vagy arra, amikor hirtelen hozzáment Billy Bob Thornton-hoz, amíg a színész éppen aktuális barátnője, Laura Dern nem volt a városban. Ezért nevezik vőlegényrablónak [Groom Raider - a Tomb Raider után szabadon- a szerz.] a szakmában.

Talán ennek is köszönheti, hogy kevés barátja van, így hirtelen egyet is nehéz lenne megemlíteni, úgyhogy inkább nem is erőlködünk. Erre egyébként mindig azt mondta, neki elég a család, akikkel bármit meg tud beszélni, nem kell igényel erre a célra senki mást.

Távol álljon tőlünk, hogy állást foglaljunk Angelina Jolie és Brad Pitt ügyében, ugyanis amíg teljes mértékig nem látunk bele egy kapcsolatba vagy a másik életébe, csak a körülményekre és a hiteles forrásokra hagyatkozhatunk. Mindent összevetve mégis úgy fest, hogy Angelina Jolie rossz úton halad, amennyiben az lenne a célja, hogy végre őszintén szeressék és elismerjék őt.  

Forrás: Page Six