Gálaszezonban elég nehéz elengedni a vörös szőnyeges eseményeket. Ön is emlékezhet arra, hogy a Story buliját alaposan kiveséztük, és még az Oscarról se tudtunk teljesen lejönni. Nehéz is, hiszen az ideinél nagyobb baki még nem fordult elő a filmakadémia díjátadóján és negyedszer kapott díjat magyar produkció. Nem is beszélve arról, hogy milyen szép és milyen ijesztő ruhákat láttunk a sztárokon.

De egy dolog eddig elkerülte a figyelmünket. Mivel egyik celeb sem sminkelte magát olyanra, mintha RuPaul traviversenyén indult volna, kisebb figyelmet szenteltünk a makeupnak. Mostanáig, mikor mi magunk – legalábbis a szerkesztőség női tagjai – lehetőséget kaptunk arra, hogy az arcunkra festessük Emma Stone-t vagy Emily Ratajakowskit. A L'Oreal Paris sminkese, Papp Denise készített el nekünk az Oscar-díjátadó által inspirált sminkeket. Az alábbi galériában erről láthat képeket - az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a végeredményt szemléltető képeken szégyentelen utómunkával próbáltuk pótolni a kimaradt bahamai nyaralásokat, önbarnítót, és a barátságos, meleg, sárga fényeket, amelyek alatt a sztárok a gálán és a partikon pózoltak a fotósoknak.

Emma Stone

A most már Oscar-díjas színésznő sminkjével nem lehet mellélőni. A natúr(nak tűnő) arc és vörös száj kombó szinte mindenkinek jól áll.

Aki kapta: Orsi. És milyen élmény volt számára? "Korrektor, szemspirál, jobb napokon egy kis szemhéjtus - nekem nagyjából ennyit jelent a sminkelés, így egy kicsit furcsán éreztem magam egy profi sminkes kezei között. Mindent összevéve kellemes élmény volt, ahogyan óriási, illatos ecsetek simogatják az arcomat, felért egy jó relaxációval. A tükörbe nézve kicsit idegen volt a látvány, de egy órára én voltam Emma Stone, ami mostanság azért elég menő dolog!"

Adriana Lima

A tökéletes példája a mostani trendek, ami a „no makeup, makeup”. Nehéz elhinni, de bizony egy ilyen smink is legalább háromnegyed órán keresztül készül.

Aki kapta: Viki. És milyen élmény volt számára? "Mivel nem vagyok egy sminkkirálynő (még a szalagavatómra se sminkeltem, azt hittem, elég lesz spirál - nem) örültem, hogy valaki arcot rajzol a fejemre, bár a végeredménytől teljesen megilletődtem. Ilyen tusvonalat (kiderült, hogy így hívják) soha az életemben nem tudnék prezentálni, úgyhogy azt hiszem, magamon hagyom örökre. Ha ezek után lemállik az arcom, úgy érzem, akkor is megérte. És nem, nem haragudtam senkire, amikor a kép készült, csak nagyon éhes voltam."

Salma Hayek

Denise szerint Hayek viseli a tipikus színházba menős sminket. Igazából megfelelő alapozással és egy jó szemceruzával bárki elkészítheti.

Aki kapta: Judith. És milyen élmény volt számára? "Abszolút jó élmény volt és sikerült viszonylag türelmesen végigülnöm. Kicsit tartottam tőle, hogy túl erős lesz majd a smink, ami az én arcomhoz nem áll túl jól. De Denise-nek sikerült egészen jól az én stílusomra formálnia. Lehet hogy ezentúl gyakrabban fogok sminkelni, legalább évente egyszer, az Oscar gála idején biztosan."

Hailee Steinfeld

A 21 éves színésznő szintén kihúzta a jolly jokert a sminkjével. Emma Stone-hoz hasonlóan az arca egyik felére – a szemére – került a hangsúly és mellé egy kevésbé erős rúzst választott. A sminkesünk szerint ez szintén egy olyan makeup, amit ha az embernek van 45 perce reggel munka előtt, simán elkészíthet.


Aki kapta: Zsófi. És milyen élmény volt számára? "Teljesen egyetértek Denise-sel, tényleg simán lehet hordani egy ilyen sminket a hétköznapokban. Én ugyanis nem mostam le, hanem még a meló utáni dolgaimat is kifestve végeztem el. Senki nem nézett rám furcsán a smink miatt, én viszont nagyon dögösnek éreztem magam. Win-win."

Emily Ratajakowski

A világ legjobb mellűnek tartott nője azon kevesek közé tartozott, aki feltűnő sminket viselt. Denise is azt mondja, ezt azért nem ajánlaná a hétköznapokra.


Aki kapta: Hajni. És, milyen élmény volt számára? „Bárcsak minden nap kisminkelne valaki!!!!”