Ahogy arról mi is beszámoltunk reggeli lapszemlénkben, a múlt hét szombatra, a BOK (korábban SYMA) csarnokba tervezett, teltházas Zoltán Erika koncertet az utolsó pillanatban le kellett mondani, mert a katasztrófavédelem nem adott engedélyt a buli megtartására. 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalosan is megindokolta, hogy pontosan mi volt a koncert elmaradásának oka. Ez áll a közleményben:

A West-Balkán nevű szórakozóhelyen 2011. január 15-én bekövetkezett tragédia után a jogalkotó több ponton is szigorította a zenés, táncos rendezvények működésére vonatkozó jogszabályt. Az ilyen rendezvényeket a jelenleg is hatályos 23/2011 (III. 8.) kormányrendeletben foglaltak szerint kell lebonyolítani.

A március 11-én elmaradt koncert előtt – a kerületi polgármesteri hivatal megkeresésére – a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékes szervezeti egysége megvizsgálta a bemutatott dokumentációt, 2017. január 12-én pedig helyszíni ellenőrzést tartott. A szakhatósági állásfoglalás január 13-án született meg arról, hogy a hozzájárulás alapvető feltételek – nem volt biztonsági terv, kiürítés feltételeinek meglétét nem tudták igazolni – hiányában nem adható meg. Ezeket a hiányosságokat a kérelmező a rendezvényig nem szüntette meg. Mindezek alapján az engedélyező hatóság határozatában nem járult hozzá a rendezvény megtartásához. 

Zoltán Erika közösségi oldalán leírta, hogy a műszaki hiba semmiképp nem a technikára vagy a szervezésre vonatkozik, így a koncertet rendező Tematik-Kábel Kft. semmiképp nem tehető felelőssé. Az énekesnő azt is megosztotta a Facebook rajongói oldalán, hogy az új időpontot a héten hozzák nyilvánosságra.