Bejelentették A Nagy Duett idei etapjának párosait. Tavaly Pachmann Péter volt a legnagyobb meglepetés, pedig Rubint Réka, Schobert Norbert, Demcsák Zsuzsa, Kulcsár Edina és Berki Krisztián is tisztességgel odatette magát. (A legemlékezetesebb dolgokból itt mazsolázhat.)

Pont ezért kérdeztük őt arról, hogy mégis mit javasol az idei versenyzőknek.

Az ötödik vagy hatodik hétre az ember elfárad, ki van csavarva, mint egy citrom. A rengeteg tánc- és énekóra, plusz a hétvégi élő adás adta stressz miatt egy idő után kell, hogy az agyban átkattanjon valami. Ezért mondom azt, hogy itt nem a tehetség és az ügyesség számít, hanem a kitartás. Ebből kiindulva azt gondolom, hogy nem a legjobb énekes duó fog nyerni, hanem a legkitartóbb.

Mennyire volt nehéz ezt összeegyeztetni a többi elfoglaltságaiddal?

Tavaly én még híradóztam, akkor annyi volt, hogy vasárnaponként azt nem kellett csinálnom. De akkor abból állt az életem, hogy egész héten, egész nap a TV2 székházában vagyok. Nagyon húzós 10 hét volt nekem, és lesz most azoknak is, akik vállalkoztak erre.

Szerinted ki a legizgalmasabb, legérdekesebb versenyző? 

Mindenkinek örülök, aki itt van. Jó, hogy Mádai Vivien, Stohl Luca nyíltan vállalja, hogy nem tudnak énekelni, de megtesznek mindent, hogy jók legyenek. A pasik közül Apáti Bencének örülök. De igazából mindenkinek.

A tavalyi sikerek után nincs benned egy vágy, hogy vendégszerepelj a műsorban?

Nem, én tavaly már megkaptam azt, amit ez a műsor adni tudott nekem. Megváltozott az emberek véleménye rólam, sokkal többen értik már, hogy én is tudok laza lenni, nem csak az a merev, szigorú híradós, aki a Tényekben olyan végtelenül komolyan beszél a kamerába. 

Ez a másik énem eddig is megvolt bennem, így örültem, hogy ezt meg tudtam mutatni. Korábban mindig csodálkoztak, ha elmentem a Lágymányosi híd budai vagy pesti hídfőjéhez valamelyik szórakozóhelyre, hogy mit keresek én itt, merthogy ők nem gondolták, hogy csak úgy odajöhetnek hozzám emberek beszélgetni, hogy én ilyen helyekre járok és ilyen jellegű zenéket szeretek, pedig én ebben a közegben vagyok már 30 éve. De mivel a munkám olyan, hogy kicsit szigorúbbnak tűnök, ezért ez a rólam kialakult kép A Nagy Duettig nem volt feloldva.