June Shannon látványos fizikai átalakulásáról a hétvégén számoltunk be. Rácsodálkoztunk, hogy az eddig igencsak nyers, a súlyával nem sokat törődő realityceleb asszony diétázni kezdett, edzeni, meg plasztikáztatni, és még a fogait is megcsináltatta. 

A változás látványos, de a külső szemlélő azon túl, hogy elkápráztatódik, nemigen tudja, micsoda fájdalmas és nyomasztó út vezetett idáig. Shannon pedig nem titkolja  - nem is nagyon tehetné, hiszen alihanem szerződés köti hozzá. 

A műtétek rengeteg áldozatot követeltek tőlem - mind fizikai, mind lelki értelemben. 

- mondta erről. A műtéteket egyébként nem is könnyű felsorolni, annyi volt belőlük, lévén, az ilyen mértékű súlycsökkenés megviseli a testet minden szempontból. A bőr lógni kezd, és a visszahízás elkerülése érdekében belső beavatkozásokra is gyakran szükség van. Ezek nála is felmerültek - rengeteg, megnyúlt bőrt kellett eltávolítani a testéről, emellett laparoszkópiás gastrectomián is át kellett esnie. Utóbbi a gyomor részleges eltávolítását jelenti, ami a gyorsabb súlycsökkenést segíti elő.  A bőr tágulása miatt a melleit is meg kellett nagyobbíttatnia, felvarrták a nyakát, a karját és a hasán lévő szöveteket is. 

Azt hittem, a műtétek után sokkal jobban fogom érezni magam, de tévedtem. A testem olyan, mint Frankensteiné, gyűlölöm, hogy ezt tettem vele. Volt, hogy idő előtt fel akartam adni.

Mivel a műtéteket követően iszonyú fájdalmai voltak, nem egyszer ébredt zavarodottan, és esély sem volt rá, hogy a kamerák elmulasszák ezeket megörökíteni. Egy ilyen változáshoz elképesztő lelkierőre van szükség, a lányai pedig meglehetősen büszkék az anyjukra, és mindenben támogatják. 

Forrás: E-Online