Nagyon furcsa helyzetbe keveredett Gigi Hadid egy Instagram-posztja miatt. A modell tavaly nyáron osztotta meg magáról ezt a fotót, amit egy paparazzó készített róla:

work flow 💆🏼 #hadid

Gigi Hadid (@gigihadid) által megosztott bejegyzés,

És most Hadid emiatt az ártatlannak tűnő bejegyzés miatt bíróság elé állhat. A fotós, Peter Cepeda, ugyanis beperelte a modellt amiért jogtalanul használta fel a fotóját a közösségi oldalán. Cepeda arra hivatkozva indított pert, hogy a TMZ-nek és a Daily Mailnek adta el a kép jogait, Hadidnak nem, így gyakorlatilag a modell lopást követett el, mikor posztolta - írja a Teen Vogue.

A hírek szerint a paparazzó többször is felszólította Hadidot, hogy tüntesse el a képet, aminek a modell nem tett eleget, így nagyon úgy tűnik, hogy beleáll a harcba a fotóssal. Azt egyelőre nem tudni, hogy az ügy mikor kerül bíróság elé, de mindenképp érdekes lesz követni, hiszen fontos kérdések lesznek napirenden, például olyanok, hogyan gyakorolhatják a fotósok a szerzői jogukat abban a világban ahol, a közösségi médiának hála, minden elérhető és újraosztható mindenki számára. Ráadásul az is érdekes kérdés, hogy egy ilyen helyzetben milyen jogai vannak a képen szereplő hírességnek.