Donald Trump migránspolitikája meglehetősen nagy port kavart világszerte, még Justin Bieber is szóvá tette egy Twitter posztjában, hogy ki kellene engednie az elkülönítőtáborokba bezárt gyermekeket a határvidéken. Bár az elnök erre nem reflektált, most olyasvalaki szólalt fel ellene, akit keményen betámadott.

Elijah Cummings, az Egyesült Államok kongresszusának tagja arra hívta fel az amerikaiak figyelmét, hogy ideje lenne kinyitni a szemüket, és foglalkozni azzal, ami az országban zajlik. Gondolt itt az elzárt migránsokra – írja a Vox.

Az Egyesült Államok elnökének valamiért nagyon nem volt ínyére ez a megszólalás, ezért Twitteren kezdett hadjáratot Cummings ellen. Trump szerint Cummingsnak inkább a saját baltimore-i körzetével kellene foglalkoznia, hiszen az egy patkánylakta, mocskos és veszélyes hely. Ezután pedig azt is megírta, hogy a szóban forgó határ tiszta és tök jól működik, csak kicsit zsúfolt.

A jelenetet többek között Michelle Obama sem nézte jó szemmel. Szintén a Twittert használva üzent Trumpnak, és bár nem név szerint a jelenleg elnöknek címezte a választ, egyértelműen neki szánta.

A #nemzetitáncnap alkalmából osztom meg ezt a videót egy baltimore-i hölgycsapatról, akiket 2017-ben láttam szerepelni. Nagyon büszke vagyok rátok – ahogy mindenkire, aki ma táncol

– írja posztjában Michelle Obama.

A videóban egyébként fekete hölgyek koreográfiája látható, akik a táncot a volt first lady szlogenjével indítják: amikor ők lealacsonyodnak, mi felemelkedünk.

Felesége mellett Barack Obama is finoman reflektált az elnök rasszista szövegére, megosztott ugyanis egy cikket, amelynek címében a következő olvasható:

Afrikai amerikaiak vagyunk, egyben hazafiak, és nem vagyunk hajlandóak tétlenül ülni

A jelek szerint Trump nem túl közkedvelt a politikai előkelőségek között, hiszen az Obama-házaspár reakciója előtt Nagy-Britanniában is kiderült, nem látják szívesen.