Az RTL Klub új műsort indít az Álarcos énekes címmel, a különös show egyik nyomozója Sebestyén Balázs lesz, aki beszélt a formátumról és azt is elárulta, hogy miért fontos számára, hogy néha a komfortzónáján kívül eső műsorokban is kipróbálja magát.

Az RTL Klub, mint derült égből a villám jelentette be, hogy már vasárnap debütál legújabb, az Álarcos énekes című műsoruk. A sajtótájékoztatón Kolosi Péter,  az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója, és Herman Péter, a csatorna kreatív igazgatója is elmondta, hogy a konkurenciánál készülő hasonló műsor őket a legkevésbé sem befolyásolja, azonban, hogy ez fordítva se forduljon elő, előzetes bejelentés nélkül, már a hétvégén elindítják nagyszabású showjukat. A produkcióban négy nyomozó szerepel majd a 12 versenyzőn túl: Csobot Adél, Gáspár Laci, Sebestyén Balázs és Dancsó Péter, a műsorvezető szerepében, ahogy ezt már tudni lehetett, Istenes Bence tűnik majd fel. A műsor alapkoncepciója, hogy hírességek a tetőtől talpig különleges maszkokba bújnak, a zsűrinek, pontosabban a nyomozóknak pedig rá kell jönni, hogy kiket is fednek a dadaista álarcok.

Sebestyén a műsor sajtótájékoztatóján a Velvetnek elárulta, hogy nagy lelkesedéssel vállalta a számára szokatlan feladatot. Elmondása szerint valami olyan új, és elképesztően vicces dolgot kapnak a nézők, amit eddig nem igazán láthattak a képernyőn.

- Az Álarcos énekes elképesztően vicces dolognak tűnik, de mi ez az egész pontosan?

Ez egy nagyon beteg műsor, és én szeretem, ha a komfortzónámon kívül kell működnöm. Érted, ülsz egy mopsszá alakított emberrel szemben. Nyilván őrültség az egész, de közben nyomozol, ki kell találnod, hogy ki van a maszk alatt, a legősibb ösztönökre hat. Nézed, nem hiszed el, azt ami a színpadon történik, és közben találgatod, hogy a Nagy Ervin, vagy Diaz, a Wellhello-ból   van-e a maszk alatt. A produkció lényege, hogy a maszk alatt énekel valaki, de nem kell zenésznek, vagy énekesnek lenni, így tényleg nem tudhatod, hogy végül ki bújik elő.

- Tulajdonképpen egy teljesen új szerepben tűnsz fel, korábban is szeretted volna magad kipróbálni zsűritagként?

Nem. Az, hogy ülök és valakit kritizálok, az nem én vagyok. A zsűrizés alapból nem az én világom, de ez a játék, hogy találjuk ki azt, hogy ki lehet, közben lehet hülyéskedni, ez nagyon tetszik. Iszonyatosan be tud szippantani a dolog, és percek alatt azt veszed észre, hogy olyan vagy, mint egy hatéves gyerek.Kiabálsz, tapsolsz, 42 évesen azon pörögsz teljes lelkesedéssel, hogy vajon ki lehet a krokodil.

- Úgy tűnik egyre inkább a szélsőségek működnek a tévében is, a neten bármi megnézhető az éneklő pelikánon át a zongorázó cicáig, ezek szerint ezzel a műsorral igyekszik reagálni az RTL a fogyasztói változásokra?

Az embereknek a tűréshatára kitágult, megnőtt, annyi tartalmat fogyasztanak, hogy nagyot kell gurítani, ami mindenkire hat. Ebben az a jó, hogy szerintem az egész család rá tud feszülni, úgy mint régen egy társasjátékra például. Remélem, hogy érteni fogja az ország, kicsit kritikusabbak vagyunk, mint például az amerikaiak, akinél sikerrel fut ez a széria, de bízom benne, hogy érteni és értékelni fogják, mert nagyon szórakoztató és rettentően vicces az egész.