Jövő héten lesz egy éve, hogy egy fővárosi szálloda ötödik emeleti erkélyéről meztelenül zuhant ki egy férfi a Rákóczi útra. Mint megírtuk a szegedi férfi, aki korábban a Feldmár-Intézet magas beosztású kollégája volt, nagy valószínűséggel öngyilkos lett. Az édesanyja eddig nem nyilatkozott, ám csaknem egy évvel a tragédia után megszólalt. T. Szabolcs édesanyja ezúttal is kritikus hangon szólt azokról az emberekről, akik a fiát akkoriban körülvették és a Délmagyar interjújából kiderül, hogy máig csak találgatni tud a család arról, hogy mi is történhetett valójában a Blaha Lujza utcai szállodában. 

Mint azt korábban a Büky Dorottya, a Feldmár-Intézet munkatársa lapunknak elmondta, T. Szabolcs felhívta őt és azt mondta,  készüljenek, mert kitalált valamit a születésnapjára. A Blaha Lujza téri szállodába hívta a Feldmár Intézet vezetőit, Büky Dorottyát és Feldmár Andrást is, majd pár perccel a születése időpontja után kiugrott az ötödik emeleti szállodai szobából meztelenül.

Testvére később azt nyilatkozta a sajtóban, hogy két évvel az eset előtti válása nagyon megviselte és anyagi gondjai vannak, egy barátja pedig megerősítette, hogy korábban is mondta már, hogy öngyilkos akar lenni. Az édesanya friss interjújában azonban elmondta, hogy a férfinek - tudomása szerint - csak egy autóhitele volt és szerinte új barátai miatt távolodott el a családjától. 

Büky Dorottya akkoriban azt mesélte, hogy mélyen megrázták a történtek, nem számított senki arra, hogy T. Szabolcs mire készül és nagyon megviselte őket az öngyilkosság. Büky azt is megerősítette, hogy T. Szabolcs viselkedésén semmi furcsát nem vett észre aznap, azonban az édesanya szerint a toxikai vizsgálat egy év után, még a mai napig sem készült el. 

A lap megkereste az ügyben szerettük Feldmár Andrást és Büky Dorottyát, de a Feldmár Intézet kommunikációs vezetője, Németh Bori azt mondta, nem szeretnének már ebben az ügyben nyilatkozni.

Az Országos Rendőr-főkapitányságnak arról tájékoztatta a lapot, hogy Rendkívüli Haláleseti Osztálya folytat közigazgatási hatósági eljárást az ügyben. A vonatkozó jogszabályok alapján bővebb tájékoztatást azonban nem áll módjukban adni.