Felhívást tett közzé a rendőrség, miszerint sorozatgyilkos ölhetett meg prostituáltakat a 4-es főút mentén, és ezért a lakosság segítségét kérik – olvasható a Police.hu-n. 2007. augusztus-szeptemberben történt az első eset, a püspökladányi V. Zoltánné eltűnt, de eltűnését csak a következő évben jelentették be. A prostituált nő maradványait 2011-ben találták meg.

Tyukodi Angéla (ld. balra) 18 évesen tűnt el 2010-ben, Karcag mellett. Barátja épp látta, ahogy beszállt egy Debrecen felé elhajtó vörös kocsiba. Őt azóta se találták meg. P. Piroska 24 évet élt, ő Téglás mellett halt meg szintén 2010 nyarán, majd a 24 éves a bucsai L. Erzsébetet ölték meg, ő egyedül távozott késő este egy kocsmából.

A cikk ugyan nem hozza az esetekkel összefüggésbe, mégis meg kell említeni, hogy a 44-es főút mellett, Lakitelek és Kecskemét közt is több eset történt 2012 előtt, amikor prostikat támadtak meg. Akkor is sorozatgyilkosról volt szó, sőt a profil egy osztrák gyilkosra is ráillett.

Alig van értékelhető nyom

„Két éve vettük át a nyomozást. Vizsgáljuk, az egyes esetek között van-e összefüggés, a gyilkosságokat vagy egy részüket elkövethette-e ugyanaz a személy. Az időmúlás nehezíti a nyomozást, nagyon nehéz értékelhető adatokat felkutatni, a helyszínek, mivel külterületekről van szó, nyomszegények voltak. Egyelőre nincs konkrét gyanúsítottunk, de együtt kezeljük a négy ügyet" – nyilatkozta a Zsaru magazinnak Petőfi Attila vezérőrnagy, az ORFK kiemelt életellenes ügyeket felderítő főosztályának a vezetője.

A rendőrség 22 ezer családhoz juttatott el levelet, amiben a segítségüket kérik, főleg Tyukodi Angéla esetében, aki még eltűntnek számít, ugyanis nem találtak nyomot arra, hogy megölték volna. A rendőrség nyolc pontban foglalta össze, miben vár segítséget:

  1. Karcagi vagy környékbeli kötődésű. Ott él vagy élt, oda járt iskolába, ott dolgozott, vagy élete egy másik eleme köti oda.
  2. Feltehető, hogy hétköznap dolgozott, tehát 2010-ben volt munkahelye.
  3. Van vezetői engedélye, rendszeresen használ gépjárművet.
  4. 2010-ben bordó színű autója volt, vagy a munkája, ismerősei révén ilyen autóhoz hozzáférhetett.
  5. Prostituáltak körében otthonosan mozog, feltehetően időnként igénybe veszi a szolgáltatásaikat.
  6. Súlyos párkapcsolati kudarcok jellemezhetik az életét, a nőket lenézi, a határozott nőket mélységesen megveti, gyűlöli. Erős féltékenység jellemző rá, a múltjában előfordulhatott zaklatás. Ilyenkor a kiszemelt vagy őt elhagyó nőt figyeli, követi, akár személyesen, akár telefonon keresi vele a kapcsolatot, esetleg fenyegeti.
  7. Valószínűleg kést hord magánál, rajong a szúró-vágó eszközökért.
  8. 2010 óta az életében bekövetkezett változás – halál, baleset, súlyos betegség, börtönbe vonulás, elköltözés stb. – miatt fejezte be a sorozatát.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bruttó 1 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki L. Erzsébet ügyében. A rendőrség kéri, hogy aki bármit tud az alábbi esetekről, hívja a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számot, illetve munkaidőben a Telefontanú 06-80-555-111-es számát.