Megszólalt a Velvetnek annak a kerékpárosnak a volt élettársa, akit Murányi Marcell, a Népszabadság lemondott főszerkesztője sodort el a Rottenbiller és az István utca sarkán március 30-án. Mónika szerint az 59 éves B. Tibor a balesetben agykárosodást szenvedett. Amikor bevitték a kórházba, még eszméleténél volt, de rövidesen kómába esett és már nem tért magához többé.

Mónika 10 évig volt Tibor élettársa, de hiába mentek szét, minden nap beszéltek. A férfival a baleset előtt, délután fél négy körül ő beszélt utoljára. Amikor 21 óra felé újra hívta, már egy nővér vette fel a a telefont a kórházban. Így tudta meg, hogy B. Tibort elgázolták.

„Én nagyon messze lakom, ezért nem tudtam bemenni hozzá. Egy barátomat kértem meg, hogy nézze meg, mi van vele. Ő körülbelül 20 perccel később ért oda. Tibort éppen akkor vitték a műtőbe, már nem volt a tudatánál. Az orvosok szerint agykárosodást szenvedett" – idézte fel a Velvetnek a nő. Mint mondta, a sérülése olyan súlyos volt, hogy ha életben maradt volna, akkor is újra kellett volna tanulnia mindent. Tibort gépekkel tartották életben, összesen négy hétig volt kómában, majd április 26-án hunyt el. A kórházban csak néhány barátja látogatta meg.

Már máskor is volt kómában

Tibornak meglehetősen tragikusan alakult a sorsa. Már korábban is többször elgázolták, a Damjanich utcai lakása pedig 2013. november 7-én teljesen kiégett. A tűzben súlyosan megsérült: két hétig akkor is kómában volt, és összesen hat hetet töltött a kórházban. Azóta kénytelen volt a Nefelejcs utcai hajléktalanszállón meghúzni magát.

Az élete most fordult volna jobbra, otthonában elkezdték kicserélni az ajtókat és az ablakokat, így már alig várta, hogy visszaköltözhessen. Tibornak szinte senkije nem maradt: szülei meghaltak, és csupán egy nagynénje volt, de vele sem tartották a kapcsolatot. Lakását Mónika gyermekeire akarta hagyni.