Zsuzsa képtelen feldolgozni, hogy Milán nincs többé. Nem tehet róla, hogy elnyomta őt az álom, amikor kétéves kisfia kiment a lakásból, majd kizuhant a Halom utcai ház folyosójának második emelti ablakából, de önmagát is hibáztatja a múlt hét kedden történt tragédia miatt. 

„Nyugodj bekeben draga kis Szerelmem. nagyon hianyzol az ocskosnek es nekem is” – írta ki a Facebookra Milán anyukája, aki gyertyát gyújtott, és egy virágot is elhelyezett a ház melletti betonsávon, azon a helyen, ahol megtalálták kisfiát. A bejegyzéshez rengeteg ismerőse szólt hozzá, hogy részvétüket nyilvánítsák.

Zsuzsát számos támadás érte gyermeke halála miatt, ezért egy kommentben a saját szemszögéből idézte fel a tragédia körülményeit. Ebben azt írta, hogy miután hazatértek a bölcsödéből, Milán a szobában kezdett tévézni és játszani, miközben ő ledőlt egy kicsit másik kisfia mellé. Nem akart aludni, fáradt sem volt, de valahogy elnyomta az álom. Amikor felébredt, Milán már nem volt a lakásban. A szomszédtól tudta meg a szörnyű hírt: kisfia kiesett az ablakon.

Mint később kiderült, a család kutyája megpróbálta jelezni, hogy baj van, de a szomszéd már csak a puffanást hallotta a folyosóról. Az anyukával azonnal kihívták a mentőket, miközben Milánt a házzal szomszédos óvoda egyik munkatársának sikerült visszahoznia a halálból. A súlyos fejsérüléseket szenvedő gyereket kórházba szállították, agyi funkciói azonban leálltak, este 8 órakor elhunyt.

Zsuzsa szerint nem volt jele annak, hogy kisfia ki akart volna menni a folyosóra. Korábban mindig csak úgy volt a lakáson kívül, hogy volt mellette valaki. Szerinte az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy édesapja reggel becsukta a folyosón lévő ablakot, de később valaki kinyitotta azt. Az édesanya a nagypapához hasonlóan úgy gondolja, hogy Milán figyelmét az óvodából kiszűrődő gyerekzsivaj kelthette el. Mivel hétfőn kezdődött neki a bölcsőde, felfokozott állapotban volt, és valószínűleg szeretett volna odamenni a többi gyerkőchöz.

„Ez bárkivel megtörténhetett volna, akár velem is, de a lányom valahol önmagát is hibáztatja. A tragédia óta alig lehet vele beszélni, nyugtatókon él. Minden erőmmel azon vagyok, hogy lelket öntsek belé. A rendőrség már kihallgatta, szabadlábon védekezhet. Ma délután fogunk találkozni a kirendelt védőjével. Ugyan gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult nyomozás az ügyben, de ez vétségnek számít, ami enyhébb kategóriába esik, mint egy bűntett. Abban bízunk, hogy a bíróság már balesetként kezeli majd az esetet. A lányom így is egy egész életen kénytelen lesz magával cipelni a történtek súlyát. Nem hiányzik, hogy egy negatív ítélettel is megbélyegezzék” - mondta el a Velvetnek Milán nagypapája.

A család a mai napon kapja a kézhez a kisfiú halálával kapcsolatos papírokat. A temetés időpontját egyelőre még nem tűzték ki.