Előre kitervelten, aljas célból, több emberen elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt mondták ki bűnösnek T. Lajost, a magyarbánhegyesi családirtóként elhíresült férfit, aki négy embert lőtt le 2014-ben. A nem jogerős ítélet szerint élete végéig fegyházban marad. 

T. Lajos 2014. májusában támadt az áldozataira, akik közül két ember a helyszínen meghalt, ketten pedig életveszélyes állapotban kerültek kórházba.  A lövöldöző volt élettársát és annak párját, valamint családját azért lőtte le, mert nem akarta, hogy a nőnek mástól lehessen gyereke, lányát pedig a mészárlás után magával vitte. 

A tárgyaláson rezzenéstelen arccal hallgatta T. Lajos azt a határozatot és az indoklást, melyben dr. Csepregi-Matus Éva bíró több mint egy órán keresztül részletezte, hogy milyen büntetést szabott ki rá a Gyulai Törvényszék - számolt be a Beol.hu.

A tárgyalóteremben kiderültek a részletek is, mely szerint T. Lajos 2005-ben ismerkedett meg Adriennel, az egyik sértettel. A férfi t több alkalommal bántalmazta a nőt, olykor nem csak puszta kézzel. 2009 októberében született meg közös gyermekük, egy kislány. Tavaly februárban elégelte meg a bántalmazásokat Adrienn, ezért visszaköltözött az édesanyjához Magyarbánhegyesre. 

Ezt követően a férfi közös gyermeküket erőszakkal magához vette, ezért a nő gyermekelhelyezési pert indított. A férfi előre kitervelte a gyilkosságot, mert félt, hogy a gyermeket édesanyjánál fogják elhelyezni és féltékeny is volt annak új párjára, mindkettőjüket korábban életveszélyesen meg is fenyegette.

Tavaly május 15-én Szegeden találkoztak, ugyanis a gyermek-elhelyezési per kapcsán ott vettek részt egy vizsgálaton. Utána mindenki elindult Magyarbánhegyesre, Adrienn édesanyjához, Irénhez. Amikor T. Lajos belépett a házba, ott öten tartózkodtak: Adrienn, Csaba, Irén, annak élettársa, József, valamint az akkor négy és fél éves kislány.  Elsőként Csabát lőtte le úgy, hogy közben a gyermeket is fogta. Ekkor a kislány kicsúszott, és beszaladt a házba. Ezt követően hastájékon lőtte Adriennt, majd a lövések hatására a házból kiszaladó Irénre és Józsefre tüzelt. T. Lajos aztán odalépett volt élettársához, megkérdezte, hogy szülne-e másnak gyereket, és még háromszor hastájékon lőtte, majd a gyermekével elmenekült a helyszínről.

A tárgyalás másodfokon folytatódik.