Gyulchekhra Bobokulova, az üzbegisztáni származású dadus – aki hétfőn egy levágott gyermekfejjel a kezében ordibált egy moszkvai metrómegállónál – szerdai bírósági meghallgatásán azt mondta, Allah parancsára ölte meg a 4 éves Nastya Meshcheryakovát, majd úgy mosolygott az újságírókra, mintha ebben semmi kivetnivaló nem lenne. Az asszonyról közben kiderült, hogy elmebetegként regisztrálták hazájában, skizofréniát diagnosztizáltak nála – számolt be a Daily Mail.

Talán már mindenki hallott a szörnyű fájdalmunkról. Szavakkal nem lehet leírni azt a gyűlöletet, gyengeséget és tehetetlenséget, amit érzünk. Felfoghatatlan az a téboly, ami körülveszi a világunkat, de biztos vagyok benne, hogy vannak olyan emberek, akik valami hasonlót éltek át, és én velük együtt gyászolom Nastyát

– nyilatkozta gyermeke édesapja. Vladimir Mesheryakov egyúttal arra kérte az embereket, hogy segítsenek megtalálni a kutyájukat, akit lánya is imádott, de nyoma veszett, amikor a dadus felgyújtotta lakásukat.

Mint arról beszámoltunk, Gyulchekhra Bobokulova a gyermekágyában fojtotta meg a 4 éves Nastya Meshcheryakovát, egy konyhakéssel levágta a fejét, majd lángba borította családja otthonát. Az asszony a bírósági meghallgatáson beszélt először a történtekről. Amikor megkérdezték, hogy bűnösnek érzi-e magát, igennel felelt, de azt mondta, hogy Allah parancsolta neki, hogy ölje meg a kislányt, és nem sajnálja, hogy megtette.

A bébiszitter magánélete meglehetősen kusza volt. Tizenkét évig volt házas, majd válása után az utcára került, ezért három gyermekét a rokonok fogadták be. Később egy üzbegisztáni férfi nem hivatalos, második felesége lett, de egy ideje már vele sem találkoztak. Most állítólag egy harmadik pasija van, azt azonban nem tudni, hogy megházasodtak-e.

A beszámolók szerint a bébiszitter gyakran vitázott új partnerével, a gyilkosságot megelőző napon is összevesztek a telefonban. A hatóságok úgy gondolják, hogy a kislány lefejezésekor a férfi, a 46 éves Mamur Dzhirakulov is jelen lehetett a lakásban, és talán ő bujtotta fel az asszonyt.

Egy üzbegisztáni rendőrségi forrás szerint Gyulchekhra Bobokulovát még 2000-ben regisztrálták elmebetegként hazájában. Állapota tavaly tavasszal fordult rosszabbra, ezért szülei egy pszichiátriai klinikára akarták küldeni. Hazájában ugyan mindenki tudta róla, hogy skizofrén, de Moszkvában senkinek nem beszélt betegségéről.