Az 54 éves román állampolgárságú orvos a magyar hatóságok kiadatási kérelmének bírósági tárgyalásán beszélt arról, hogy miért lőtte fejbe  szeretőjét és annak férjét augusztus 31-én nyíregyházi házukban. A 40 éves nő a helyszínen belehalt sérüléseibe, férje pedig életveszélyes állapotban került kórházba. A maszol.ro szerint az orvos egy ideig együtt élt a nővel, aki később viszont visszaköltözött a családjához.

Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok

– állította az orvos, aki szabadsága első napján gyilkolt.

A gyilkosság után az orvos elmenekült, szeptember 1-én Kolozsváron, egy panellakásban találták meg és fogták el a kommandósok. A kinti bíróság jóváhagyta az orvos kiadását a magyar hatóságoknak, ám a férfi fellebbezett a döntés ellen. Óvását pénteken tárgyalja a legfelsőbb bíróság.

A férjet egyébként még mindig a nyíregyházi Jósa András Kórházban ápolják. Az intézmény a család kérésére viszont nem adhat információt az állapotáról. A nőt a Blikk szerint szerdán temették el.