A Velvet értesülései szerint olyan sokat javult a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István állapota, hogy a közelmúltban

kiengedték a tököli rabkórházból. 

Lapunknak egy családközeli informátor azt mondta, hogy jelenleg Győrben tartják előzetes letartóztatásban. 

A családjával továbbra sem tarthatja a kapcsolatot, a történtek óta nem találkozhatott még senkivel. Csomagot azonban már küldhettek neki.

A bőnyi nyugdíjasnál október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást akart tartani, feltehetően illegálisan tartott fegyverek miatt. A 76 éves férfi azonban nem akart együttműködni, és tüzelni kezdett a nyomozókra. Egy rendőrt halálosan megsebesített, de a lövöldözésben Győrkös is megsérült.

Október 27-én a győri kórházban helyezték előzetes letartóztatásba, onnan egyből a tököli rabkórházba szállították. November elején hallgatták ki először, a kórházi ágyán. Ügyvédje egyelőre nem közölte, tett-e már vallomást. Ahogyan a többi információval is fukarul bánt.

Jelenleg olyan bizonyítási eljárások vannak folyamatban, melyek kihathatnak az ügyre. Így, amíg ebben a szakaszban van, nem mondhatok semmit. 

Ifjabb Győrkös ügyvédje cáfolja a menekültek elleni támadást

A lövöldözés után a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Győrkös fiainál is kutattak illegális fegyverek után. Ifjabb Győrkös István ügyvédje a Velvetnek elmondta, védencénél kétszer volt eddig házkutatás: először fegyvereket és robbanóanyagokat, másodszor pedig számítástechnikai eszközöket kerestek. 

A védőügyvéd határozottan cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint ifjabb Győrkös migránsellenes akcióra készült volna, bár a rendőrök ezzel összefüggésbe hozták a férfit. 

Lőszerrel való visszaélés mellett az is szerepel a gyanúsításban, hogy migránsok elleni akcióra készülhetett. De egyelőre a nyomozók nem tártak elénk semmilyen bizonyítékot. Csak cáfolni tudom, hogy védencem bármilyen akcióra készült volna menekültek ellen!

Dr. Németh Imre a Velvetnek azt is hangsúlyozta: ifjabb Győrkös és a rendőrgyilkossággal vádolt apja ügye függetlenül zajlik egymástól.