horoszkóp
DONKA20130916002

14 késszúrással hálálta meg a cibakházi plébános támogatását egy 19 éves fiú

2017.01.11. 14:03

Nem akarta anyagilag támogatni, ezért támadt rá 19 éves gyilkosa a cibakházi plébánosra. A fiú álmában rontott az idős tiszteletesre, először megütötte, majd késsel többször megszúrta, ezután a pap holttestét a pincébe lökte. A Szegedi Ítélőtábla emberölés miatt  jogerősen 21 év fegyházra ítélte a férfit január 11-én, szerdán.

A tettes elsőfokon sem kapott kapott enyhe büntetést, a Szolnoki Törvényszék tavaly áprilisban 18 év fegyházra ítélte. A másodfokú tanács azonban súlyosbított: aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva, korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben és más bűncselekményekben mondták ki bűnösnek. 

A gyilkosság után azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy az idős áldozat ismerte gyilkosát, aki ki is rabolta és még az egyházmegye autóját is elvitte. A vádirat szerint az akkor 19 éves fiú egy barátjával többször járt a cibakházi plébánián és a tiszteletes kétszer még szállást is adott a fiúnak. 

A fiatalember eldöntötte hogy tanulni akar, a plébános pedig ehhez anyagi segítséget ígért W. Renátónak. Csakhogy a fiúnak nem sikerült beiratkoznia a tiszafüredi iskolába, ezért az idős tiszteletes közölte vele, hogy felejtse el a pénzt. Vitatkozni kezdtek a fiú pedig mérgében meg is ütötte a papot, aki elzavarta a plébániáról. A fiú fél óra múlva mégis visszament a plébániára és látta, hogy a tiszteletes már az ágyában alszik. Felébresztette és újra kérdőre vonta amiatt, hogy a korábbi ígérete ellenére se, akarja támogatni.

Többször megütötte, majd fojtogatni kezdte végül egy késsel 14 szúrással megölte a plébánost.

Többször megütötte, majd fojtogatni kezdte végül egy késsel 14 szúrással megölte a plébánost. A gyilkosság után a férfi az egész plébániában pénz után kutatott, de csak áldozata használt autójának a kulcsát találta meg. A kocsival Budapestre ment, de a XIII. kerületben karambolozott. A rendőrök a Népligetben igazoltatták, majd előállították, és Szolnokra szállították, ahol a megyei főkapitányságon kihallgatták. Végül itt ismerte be, hogy megölte az idős plébánost.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.