Egyszerűen képtelen volt elviselni gyerekei sírását a 21 éves recski férfi, ezért bántalmazta őket súlyosan, hogy elhallgassanak - derül ki a Heves Megyei Főügyészség vádiratából. A férfi először 2015-ben, az akkor három hónapos kislányát verte meg többször, életveszélyesen. Először a babát koponyaűri vérzéssel vitték orvoshoz, a következő alkalommal már kórházba is került. De a férfi ettől nem ijedt meg: 2016 júniusában, amikor második gyereke  - egy kisfiú - felsírt, újra dühromot kapott. A kisgyereket megrázta, és úgy beverte a fejét, hogy a fiú belehalt. 

Cikkünkben megrázó részletek következnek - kérjük, csak saját felelősségére olvasson tovább!

A vádiratból számtalan megrázó részlet derül ki az apa gyereknevelési szokásairól. Megállapították, hogy 

a gyereksírás iránti érzéketlenség és düh vezetett oda,

hogy a csecsemői különböző időpontokban, többször is nagyon súlyos, egyikük esetében pedig halálos koponyasérüléseket szenvedtek.

A férfi először a kislányt verte meg úgy, hogy csak több hétig tartó orvosi ellátással stabilizálhatták az állapotát. Utána a baba intenzív osztályra került, mert agyzúzódással járó koponyacsont-törést szenvedett, ami maradandó fogyatékosságot okozó életveszélyes sérülés volt, és azonnali műteni kellett. 

A gyámhatóság elvette a kislányt, de újabb gyerekük született

Az eset után a gyámhatóság a gyereket az anyai nagyszülőnél helyezte el. A férfi és élettársa ezután költözött Recskre, ahol 2016 márciusában megszületett a második gyerekük, egy fiú. 

Június 1-én este a baba éjjel fél 11 körül felsírt. Mivel az apát idegesítette a gyermeksírás, megpróbálta lecsendesíteni, de amikor ez nem sikerült neki,

elvesztette a türelmét és a gyereket nagy erővel úgy megrázta, hogy a fejét az egyik bútorba beütötte.

Ezután a halkan sírdogáló kisfiút az ágyba tette, és visszafeküdt aludni. Hajnalban vették észre a szülők, hogy csecsemő rosszul van, ezért bevitték az ügyeletre, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani. 

Úgy tudjuk, a 21 éves férfi nyugtatókat szedett, és bántalmazás közben a kályha szélének ejtette a babát, a fején és a hasán megsértve. Amikor élettársa hazaért, nem mondta el neki, hogy mi történt. 

A Heves Megyei Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó börtön kiszabására tett indítványt.