Korábban mi is megírtuk, hogy lavina sodort el két tizenéves gyermeket szombaton a Retyezát-hegységben. Az európai hegymászó-közösség két fiatal tehetsége, a 14 éves Dor Geta Popescu és a 12 éves Gulácsi Erik az április 22-én bekövetkezett tragédia két áldozata. 

Szombat délután a két kiskorú alpinista öt felnőttel közösen tartott a hegység legmagasabb csúcsa, a 2509 méter magas Peleaga felé, amikor a lavina elindult. Viszont  a hegyi mentő szolgálat pénteken a legmagasabb, ötös fokozatú lavinaveszély-riasztást adott ki a hegységre az elmúlt napokra a vastag és nedves hó miatt. 

A Bors azt írja, hogy az ügyben bűnvádi vizsgálatot indított a Hunyad megyei rendőrség. A nyomozás abból indul ki, hogy a lavinát nagy valószínűséggel maguk a hegymászók idézték elő. Erre jön még az, hogy a pénteken kiadott legmagasabb, ötös fokozatú lavinaveszély-riasztás ellenére indult útnak a hegymászó csoport. Ha kiderül, hogy emberi mulasztás okozta a két gyermek halálát, akkor gondatlanságból elkövetett emberölés lesz a vád.

(Bors)