Ha mindkét fél részéről kihűltek az érzelmek, nem jelent problémát egy munkahelyi szerelmi kapcsolat vége. Ám ha az egyik többet érez még mindig a kelleténél, abból jócskán adódhatnak problémák egy olyan légkörben, ahol az exek össze vannak zárva napi több órán keresztül. Olvasóinkat kérdeztük, hogy mi lehet erre megoldás, és olyanoktól kaptunk tippeket, akik átestek már ilyen szituáción szenvedő alanyként. 

Vegyen ki hosszabb szabadságot!

Ezt a tanácsot Pálma álnévvel adta egyik olvasónk, aki férjes, több gyerekes asszonyként csábult el és jött össze az egyik kollégájával. A kapcsolatnak a férfi négy hónap múlva véget is vetett, mert jött a következő skalpja, Pálma pedig kétségbeesetten jött rá, hogy szerelmes lett. "Ha arról lett volna szó, hogy egyedülálló vagyok, gondolkodás nélkül munkahelyet változtatok, hogy ne kelljen nézni minden nap az arcát. De ott volt a családom, nem engedhettem meg magamnak azt a luxust, hogy felmondjak, és míg nem találok másik melót, kiessen az a pénz, amit keresek. Viszont szinte azonnal kivettem három hét szabadságot, hogy rendbe hozzam a házasságom, a volt szeretőmet pedig ne is lássam. Jól sikerült. A férjemmel sikerült megbeszélni a dolgokat, nem is értem, hogyan lehettem annyira hülye, hogy elsőként a félredugás jutott az eszembe és nem a kommunikáció" – mesélte Pálma.

Keressen másik munkahelyet!

Amit Pálma nem lépett meg, azt meglépte Tilda, aki azóta szintén ezerszer megbánta, hogy házinyúlra lőtt. "Egy hónapig bírtam a közös munkát a szakítás után, nem ment tovább. Képtelen voltam a koncentrálni a munkámra, a főnököm emiatt minden nap lecseszett. A kirúgás szélén álltam, tennem kellett valamit. Sok megoldás nem maradt, le kellett lépnem a cégtől. Szerencsére volt is menekülési útvonal, így hamar tudtam váltani. De rettentően tudom sajnálni azokat, akik arra kényszerülnek, hogy maradjanak, miközben ott dolgozik az exük" – magyarázta olvasónk.

Helyeztesse át magát másik csoportba!

Akinek pedig nincsen lehetősége munkahelyet változtatni, legalább abból a csoportból távozzon, ha teheti – jött a következő tipp Jónástól. Olvasónk egy multinál dolgozott, amikor belezúgott a kollégájába. Boldogan dolgoztak egymás mellett több mint hét évig, ám a barátnő végül egy másik férfi mellett döntött. "Amint megtudtam, hogy félrelépett, kértem az áthelyezésemet. Nem volt egyszerű menet, de sikerült, és onnantól kezdve max. havi egy alkalommal futottunk össze az épületben" – írta Jónás.

Csökkentsék minimálisra az érintkezést! 

Ha végképp nincs olyan megoldás, amivel legalább egy ideig távol tudja tartani magát attól a személytől, akihez még mindig gyengéd szálak fűzik, legalább kerülje el nagy ívben. Ahogyan Lilla is tette annak idején, amikor kollégája közölte, vége köztük mindennek, kivéve a munkakapcsolatnak. "Ha láttam, hogy a tanáriba megy, akkor én inkább kimentem az udvarra a gyerekekkel. Ha ebédelt, én később mentem az ebédlőbe, stb. Korábban csak azért találtunk mindenféle kifogást a megbeszélésekre, hogy együtt lehessünk, a szakítás után viszont semmi szükség nem volt ezekre. A kommunikáció lényeges dolgokra korlátozódott, nagyon keveset beszéltünk, és ez így volt jó megoldás" – mesélte Lilla. 

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.