Az elmúlt hetek egyik legszimpibb híre azzal kezdődött, hogy Leedsben egy jótékonysági turkálóban találtak egy menyasszonyi ruhát. A darabot névtelenül adományozta valaki, viszont beletűzött egy cédulát a következő felirattal:

Aki megveszi ezt a ruhát, annak azt kívánom, hogy ő is 56 évig éljen a szerelmével, mint én. Annyi boldog év! Szerencsés férfi voltam, hogy egy olyan nőt vehettem feleségül, mint ő.

A sztori bejárta a világot, a turkálót üzemeltető hospice alapítvány pedig elkezdte keresni az adományozót. A 85 éves bácsinak, akinek nemrég halt meg a felesége, egy rokona látta meg az újságban a történetet, és az özvegy bácsi az ő unszolására jelentkezett – viszont azt kérte, hadd maradjon névtelen.

A jótékonysági szervezettől mindenesetre ezt nyilatkozták a bácsiról a Daily Mailnek:

Abszolút el volt ragadtatva a reakciótól, és teljesen odavan, hogy az adományát az egész világon méltatták. Nem tudja elhinni, hogy ekkora médiafelhajtás lett az egészből, és örül, hogy ilyen nagy összeget hozott a ruha az eBay-en.

Merthogy elkelt ám a ruha, méghozzá 2910 fontért, ami 1,2 millió forintnak felel meg. Ráadásul a jótékonysági szervezet a nagy érdeklődésre való tekintettel azt a felhívást is közzétette, hogy mindenki osszon meg egy fotót a Facebookon a saját esküvőjéről egy szerény, három fontos adomány mellett. Ez a mozgalom is sok követőre talált, így tényleg szép összeget fordíthat a hospice alapítvány a haldoklók ellátására.