Mindig nagyon hálásak vagyunk, amikor egy-egy olvasónk, vagy más civil személyek kölcsönadják nekünk az esküvői fotóikat, mint például a steampunk lagzival házasodó Annamária és Balázs.  Vagy Baloghné Klára, a rendkívül menő, nadrágos gyöngyösi menyasszony.

Most Petra és Dani esküvői fotói közül kunyeráltunk el hármat, mert nagyon érdekesnek találtuk a fotózásuk helyszínét: a Széll Kálmán teret választották. Hogy miért, arról Petrát kérdeztük.

„Különböző okokból, de a pasim és én is szkeptikusan álltunk az esküvő, és főként az esküvőipar körülötti felhajtáshoz. Nagyon intim, de laza szertartást szerettünk volna, minden klisétől és kötelező elemtől mentesen, ezért még a barátaink közül is csak kevesen tudtak róla. Pár hét alatt szerveztük meg és nem akartunk se az ültetéssel, se azzal foglalkozni, hogy kiér-e a töltött káposzta éjfélkor. A lényeget akartuk, nagyon kötetlenül. Valószínűleg mélyen mindkettőnkben munkálkodott az is, hogy ha egyszer házasodunk, akkor szeretnénk fricskát dobni ennek a jól megkomponált, sokszor művi társadalmi intézménynek.”

A fotózás ötlete onnan indult, hogy a vőlegény egyáltalán nem is akart esküvői fotózást. A menyasszony azzal beszélte rá, hogy Neményi Marci fotóriportert kéri fel.

„Ő garancia volt arra, hogy nem a szokásos fotóalbumot nézegetjük majd.  Gondolkoztunk egy ideig, hogy hol készítsük el a fotókat, aztán hamar a Moszkvánál kötöttünk ki. Elég spontán dolog volt. Itt éltünk és itt dolgoztunk évekig, a közelben házasodtunk és itt is ünnepeltünk a szertartás után. (Az esküvő után költöztünk el a Lövőház utcából.) 

Mivel nagyon kis körben voltunk együtt, nem szerettük volna magára hagyni a vendégeinket a fotózás idejére, így a Moszkva és a Millenáris adta magát. Én a metró épületéhez és a munkálatokhoz ragaszkodtam, Dani pedig a henteshez. Mindenki számára más-más teszi ikonilkussá ezt a teret, és annak ellenére, vagy épp azért, mert főleg az elmúlt időszakban sok bosszúságot is okozott, nehéz nem kötődni hozzá. A mindennapjaid legmeghatározóbb pár percei közé tartozik, amikor reggel éhgyomorra átküzdöd magad ezen a téren, így el se tudtuk képzelni, hogy lehetne ennél kézenfekvőbb és eredetibb helyszín. Igazából nem tudtuk elképzelni a fotózást a Moszkva nélkül, ha már itt voltunk.”

Aki viszont ilyen nem-műtermi fotókra vágyik, annak fel kell készülnie a nehézségekre, amelyek a tereppel járnak. De Petráék nem bánták meg. „Kihívás tűsarkúban menni a téren, így csak gyakorlott csajoknak ajánlott. Mindenkinek ajánljuk viszont a spontán és laza esküvőzést, ahol csak a lényeg számít. Olyan helyszínt válasszatok, ami fontos nektek és ahol szórakoztat és inspirál titeket a fotózás.”