Ha esetleg ötlet híján lenne az esküvői nyitótáncának aláfestő zenéje terén, vagy egyszerűen csak érdekli, mire ropják mostanában leginkább a friss házasok, itt egy nemrégiben készült lista a legtrendibb előadóktól.

A Spotify (ami egy ingyenesen is használható, kereskedelmi zenestreamelő szolgáltatás) összeszedte azt az 50 dalt, amit a legtöbbször válogatnak be a felhasználók esküvői nyitótánc című lejátszási listákba. Az összesítés első helyezettje nem okoz túl nagy meglepetést.

Tadamm!

1. Naná, hogy Ed Sheeran Thinking Out Loud-ja. A menőbbek betanulhatják ugyanazt a koreográfiát is, ami a klipben szerepel. 

2. Etta James 1961-ben megjelent At Last című felvételét örök klasszikusnak tartják, számos film és hirdetés zenei anyagaként felhasználták már.

3. Ezüstérmes lett Ray LaMontagne You Are The Best Thing című dala, ami szintén nem egy mai darab, 2008-as. 

4.  John Legend All of Me című dalát az énekes felesége (akkoriban még csak menyasszonya) ihlette, a modell Chrissy Teigen.

5. Christina Perri A Thousand Years című száma nem csak a rádióból lehet ismerős, hanem az Alkonyatból is. 

És íme a teljes lista:
 

A Spotify nem csak a kedvenc nyitótáncok zenéiből állított össze egy listát, hanem azt is megmutatta, hogy a násznép mely slágerekre szereti a legjobban riszálni a szertartást követő buliban. 

1. Elképesztő, de Journey 1981 -es Don't Stop Believin' című dala még mindig annyira menő, hogy az első helyen áll. 

2.  A lista szerint a TheBlack Eyed Peas slágereit nem csak a diszkókban nyomatják, hanem előszeretettel használják fel lagzikban is. Második lett az I Gotta Feeling.  

3.  Bruno Mars Marry You című száma sem fog kimenni soha a divatból, pedig igazán jó lenne, mivel minden második lánykérős videónak ez a zenei aláfestése

4. Michael Jackson Billie Jean-je természetesen alap, és nem csak a násznép örömére, hanem sokaknál ez a esküvői nyitótánc zenéje is

5. Előkelő helyezést ért el a OutKast nagysikerű slágere is, a Hey Ya!, amire aztán tényleg hatalmasat lehet bulizni még kisestélyiben is.  

Tovább is van, itt a lista:
  

Önnek is van kedvence?

Ha van olyan magyar szám, amire a legszívesebben rázná egy lagzin, vagy amivel boldogan nyitná meg a táncparkettet a vendégek előtt kedvesével, küldje be nekünk emailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az ötleteket.