Bodnár László, a DVSC focistája egy évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, ami mellett 250 ezer forint pénzbírságot kell befizetnie, amiért még augusztus végén halálos balesetet okozott. Bodnár jogosítványát másfél évre bevonták. Az ítélet jogerős, a gyorshajtást a sportoló is elismerte, a balesetet pillanatnyi figyelmetlenséggel magyarázták.

A Nyíregyházi Városi Bíróság bűnösnek találta Bodnár Lászlót, a Debrecen labdarúgóját halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében, és egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását egy évre felfüggesztette. Az MLSZ tájékoztatása szerint a válogatott hátvéd mellékbüntetésként 250 ezer forint pénzbüntetést kapott, illetve másfél évre eltiltották a közúti járművezetéstől.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság tájékoztatása szerint, a szakértői vélemények alapján Bodnár László legalább 110 km/h sebességgel hajtott, amikor az aguszutus végi baleset bekövetkezett. A gyorshajtást elismerte Bodnár védője, de arra hivatkoztak, hogy a focista nem ment annyira gyorsan, hogy az jelentősen befolyásolta volna a körülményeket. "A vádlott védője perbeszédében a közlekedési szabályszegést nem vitatta, elmondta, hogy a vádlott valóban 100-110 km/h sebességgel haladt, a kerékpárost legfeljebb 2 másodperccel észlelhette később emiatt. A vádlott a sértettet akkor látta meg, amikor az már tőle körülbelül 50-70 m távolságra volt. A baleset okaként a pillanatnyi figyelmetlenséget jelölte meg. A védő hivatkozott arra is, hogy a sértett is a közlekedési szabályokkal ellentétesen járt el, kerékpárja kivilágítatlan volt és nem az út jobb szélén haladt" - áll a bíróság közleményében.

A büntetés kiszabásánál a bíróság figyelembe vette, hogy az áldozat ittas állapotban kerékpározott, s több KRESZ-szabályt is megsértett, valamint, hogy Bodnár büntetlen előéletű volt. Az ítéletet az ügyész, valamint Bodnár László és védői is tudomásul vették, így az a pénteki napon jogerőre emelkedett.

Bodnár augusztus 28-án 21 óra körül Nyírbátornál, lakott területen kívül elgázolt egy láthatósági mellényt viselő 34 éves kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette. A férfiról a későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy erősen ittas volt, illetve a felezővonal mellett haladt biciklijével. Bodnárt megszondáztatták a helyszínen, de a teszt nem mutatott ittasságot.

A Bajnokok Ligájába jutott DVSC-TEVA játékosa a baleset után nem vállalta a szereplést a múlt szombati Svédország elleni világbajnoki selejtezőn, szerdán Portugália ellen azonban már pályára lépett.