Kiállítás, kirándulás, mozi, színház – ha nem ezekre vágyunk és rossz az idő, mászunk. A Velvet alternatív élményforrásokat tesztel az első szépségkirálynőnkkel és egy olimpikonnal. Az első állomás falmászás, ahol nem kellett semmit becsatolni. Feltörtünk a magasba, elértük a tesztoszteronfelhőket.

Jó megoldásnak tűnt kipróbálni a falmászást, nem bántunk meg. Telefonon a falmester elmondta, rövidnadrág-póló kombót vigyünk magunkkal, és a tornacipőt se hagyjuk otthon. A Váci út 19. előtt találkoztunk: a parkolással sem volt gond. Mielőtt az öltözőt megközelíthettük volna, minden adatunk megadtunk a falmesternek, sose lehet tudni. 1200 forintot kértek fejenként. A női öltöző nem egy bálterem, de nem voltunk sokan és nem is akartunk táncolni. A zuhanyzó nincs eléggé elszeparálva, így az elején eldöntöttük: otthon fürdünk meg.

Köböl Velvet arca Anita és Kállai überszexuális Ákos jól néznek ki, és okosakat mondanak. Az időjárás kiszámítatlansága miatt döntöttünk úgy, hogy a belvárosba keresünk nekik és magunknak valami délután programot, fedett helyen. Szigorúan kétezer forint alatt, mert válság van és hónap vége.

Kaptunk magnéziumot, és megtudtuk, hogy a hátsó falon érdemes kezdenünk, mivel nem csináltuk még ezt a szabadidős tevékenységet. Egy ideig tanácstalanul álltunk a fal alatt, majd Köböl Anita elsőzött, de tériszonya lett, leugrott. Kollégánk folytattam a sort, és rögtön begörcsölt az alkarja. "Járok edzeni, heti kétszer-háromszor, de ez a művelet fájdalmasabb mindennél."

Jó zenék szólnak

Ezt követően Kállai Ákos mászását bámulhattuk. Elsőre felment a fal tetejére, mert edzett. „Hamar bedurran az alkar, de tíz perc lazítás után ismét lehet mászni” – mondta az egyik ott edző fiatalember. „Nyáron itt kevesebben vannak, mennek a szabadba sziklát mászni. Itt mindig jó a hangulat, jó zenék vannak – szólt Michael Jackson is – kellemes a társaság. Bárkihez lehet fordulni, mindenki szívesen ad tanácsot.” Attila megmutatta a kezét, amire nem kis mennyiségű bőrkeményedés került az idő előrehaladtával, néha fel is szakad, de már megszokta. A bőrkeményedés jó ebben a műfajban, mert érzéketlenné teszi az ujjakat. „Két-három alkalom után már van sikerélménye az embernek, akkor lehet rákattanni.”

Amikor a kezét vizsgáltam, mondta, hogy nincs barátnője, ha lenne, se hozná ide, mert a csajokat nem köti le a mászás. Bár mi nem láttunk mászó lányokat, de állítólag úgy lépkedtek függőlegesen, mintha balettoznának, jó nézni őket. Nőként mi azt jegyeznénk meg, hogy a fiúk is kellemes látványt nyújtanak, hiszen minden izomcsoportjukat látjuk, amikor megfeszül, és olyanok mintha Rodin figurái kelnének életre. Az sem elhanyagolható szempont, hogy belépéskor tesztoszteronfelhőben találjuk magunkat, így egy szingliknek mindenképpen feltöltődés lehet itt tartózkodni pár órát.

Nem egy tipikus randizós hely

„Randizni nem hoznék ide senkit, csak ha már járunk. Nem égetném magam, mert úgy nézne ki: megmutatom, mennyire béna vagyok” – mondta Kállai, aki nem szeretett bele ebbe a sportba, pedig másnapra nem lett izomláza. Elsősorban a comb, az alkar és az ujjak érzik meg a testmozgást, így másnap az is előfordulhat, hogy az ember csak robotként tud közlekedni. Köböl Anita se volt túl lelkes, de mint mondta, vizuális élményben erős volt a délután. A büfében 260 forintért kapni Nesteát, 120-ért ásványvizet, a Light Colát pedig 190-ért adják. Két-három óránál úgysem bír többet egy kezdő, de ennyi időt kellemesen el lehet tölteni ott. Este tízkor zárják a kaput, de nem maradtunk addig.