A színésznő Calvin Klein-kampányai mindig botrányba és cenzúrába torkollnak, ezért a fotós, Steven Klein árnyékolással takarta ki Mendes mellét. Az új farmerkampányban ismét részt vett Jamie Dornan, akit a testét örökké mutogatni vágyó Eva Mendes ezúttal is remekül használt erotikus kiegészítőként.

Eva Mendes ismét a Calvin Klein reklámkampánya miatt vetkőzött, írja a Huffington Post. A színésznő ezúttal is a márka farmerjeit mutatja be, és ahogy korábban is, Jamie Dornant használja erotikus kiegészítőként. Természetesen a farmerek bemutatásához elengedhetetlen volt az olajozás, a homokban fetrengés, és a rajongók legnagyobb örömére, enyhén kivehető Mendes melle.

A képeket - melyeken az árnyék mindig odaesik, ahova a cenzorok szeretnék - Steven Klein készítette New Yorkban, aki többek között fotózta már Madonnát a Dolce & Gabbana 40-es háziasszonyaként, és a félmeztelen Rihannát az olasz Vogue számára. A fotózás stylistja szerint Mendes és Durnan köszönhetően az előző kampányoknak, mostanra teljesen összeszoktak. „Nagyszerű volt az összhang köztük, mert nagyon jó barátok lettek, az első közös kampányuk fotózása után” – nyilatkozta a Calvin Klein egyik munkatársa.

Bár a képeken jól látszik, valószínűleg kevesen figyeltek fel rá, hogy a Calvin Klein a 2010-es tavaszi kollekciójában eléggé elrugaszkodott a sötét farmerektől, és a Body Whitewashed darabjai között csakis a fehérre koptatott farmerek maradtak meg. A nyolcvanas évek divatját felidéző darabokat teljesen fehérre koptatták, és a farmer anyagát olyan kezelésnek vetették alá, melyeknek köszönhetően sikerült kialakítaniuk a megfelelő fehér, ózon és felhős árnyalatokat.

A 35 éves színésznő 2008 elején vállalta el a Calvin Klein felkérését, és így ő lett a márka új parfümjének reklámarca. Eva Mendes, aki éppen akkortájt vonult be rehabra, azonban nem csak az új illatot népszerűsítette, a cég rögtön felkérte fehérneműmodellnek is, és a döntésük helyességét számtalan botrány igazolta. Az Obsession parfümhöz készített reklám túlságosan erotikusra sikerült, és az amerikai hatóságok nem engedték sugározni, mivel a cenzorok szerin túlságosan szexisen pózol a félmeztelen Mendes.

Végül a reklám csak visszafogottabbra vágva kerülhetett adásba – hiszen eredetileg a mellbimbóját is megmutatta -, és a hír hallatán Eva Mendes kemény kritikát fogalmazott meg. „Úgy tűnik, az erőszak minden mennyiségben megjelenhet a képernyőn, de a pucérkodást ott cenzúrázzák, ahol lehet. Ettől én még nem érzem magam megszégyenítve és nem ijedtem meg, ugyanúgy mutogatom majd a testem” – tett ígéretet a színésznő, amit azóta több alkalommal is teljesített. Mindenesetre az elszántság és a színésznő alakja meghozta az eredményeket, hiszen a Velvet olvasói is arra jutottak, Eva Mendestől vennének legszívesebben fehérneműt.