Az nem titok, hogy a Soundra gyakorlatilag mindenki kidolgozott testtel érkezik, nem véletlenül népszerű a gyúrós sarok: igenis sokan igénylik az edzést egy fesztivál alatt. Ahhoz pedig, hogy a jó test megmaradjon holnapra is, enni kell, csak éppen nem mindegy, hogy mit. Körbenéztünk, hogy mit, mennyiért lehet találni, mi helyettesítheti a komoly diétát követő testépítők csirke-rizs párosát.

Elöljáróban annyit, hogy egyáltalán nem egyszerű egészséges, diétás kaját találni a Soundon, ami alapvetően nem baj, sőt, az alkohol mellé/után érthető, hogy nem a saláta esik jól. Azért megpróbáltuk a lehetetlent, és igyekeztünk kifejezetten fehérjedús ebédet találni, ami ár-érték arányban jó választás lehet. 

Csirkés lepény

 Jó, a lepény sok minden, csak nem fogyókúrás, a legelvetemültebbek persze kiehetik belőle a csirkét, de talán ennyi belefér. A legtöbb fesztiválon nem elég, hogy egy kisebb vagyont kell fizetni az italokért, de az étel legalább annyira drága, mint az alkohol. Ezer forint alatt nem érdemes keresgélni, úgyse lehet olcsóbban megúszni. Ha viszont az ember már 1500 forintot költ, elvárja, hogy jól is lakjon, erre pedig tökéletes opció a lángos vagy a súlyos lepény.

Oké, nem diétás, de legalább kiadós.

Egy csirkés lepény 1500 forintba kerül, és azon kívül, hogy a tészta kissé fojtós, nincs gond vele. Egy másnapra tökéletes, ráadásul tényleg bőven elég egy főétkezésnek. 

Ajánljuk? Igen

Kínai

Vagy valami olyasmi, kínainak látszó, dobozban árult csirke, tojásos rizzsel. Nem a klasszik verzió, hiszen nem ér a fogyó, ha a hús nem natúr, hanem valami fura szószban úszik. De legalább van, és szuper, hogy a Soundon széles a választék. (Az egy dolog, hogy lehet hamburgert kapni, a retró, olykor ijesztő óriásbuciktól a Zingig, de ezen felül van mexikói és kínai is.)

Szóval az ötlet jó, a csomagolás szintén, az ízeken viszont még van mit javítani. A hús körettel 1500 forint körül mozog, az adag talán egy kicsit kevesebb, mint amit megszoktunk egy átlagos budapesti kínaiban, ahol a fél adag után is megfogadjuk, hogy akkor most egy hétig koplalunk. 

Ajánljuk? Csak, ha nagyon éhes.

Csirkenyárs

grillek, grillek mindenütt

Ha a Soundon végigmegy az ember a fő kajasoron, úgy fogja magát érezni, mint bármelyik karácsonyi vásáron, sok kolbász, óriási grillek és bucik. Az pedig egészen szomorú, hogy még mindig találtunk olyan helyet, ahol gond volt az áfás számla, előfordult, hogy a kérdést sem értették, mikor számlát kértünk.

Első blikkre azt gondolnánk, hogy ez az az étel, ami könnyű, és biztosan nem drága. Hiszen pár kocka csirke, egy-két zöldség és egy pálcika, mégis mi baj lehet?! Hát az igazság, hogy se nem könnyű, se nem diétás, se nem olcsó. Inkább zsíros és drága. Egyáltalán nem finom, de legalább kevés, ami az utóbbi fényében nem baj. 

Ajánljuk? Nem.  

Csirkés burrito 

Ezzel nem lehet tévedni, nem bonyolult, nehéz elszúrni. Az árak a mexikóinál szintén 1400-1500 körül mozognak. Abszolút jó választásnak tűnik, főleg a szomorú csirkenyárs után. Aki nem a biztosra, ismerősre megy, és választ egy Zinges hamburgert, az a mexikóival sem fog nagyon mellé. Azt nem mondanánk, hogy életünk legszuperebb burritóját ettünk, de aki nem akkora gourmet, annak egy rossz szava sem lesz. A bónusz, hogy aki nem akar egy grammot se felszedni a Soundon, az hamar lemozoghatja a babot. 

Ajánljuk? Igen. 

Akinek pedig semmi se jó, csak a VIP, ahol már mozdulni se lehetett Chris Brown alatt, boldogan választhatja mondjuk a Kioskot, ami prémium kaját nyújt prémium embereknek. Aki meg egy napig sem tud meglenni kalcium nélkül, annak ott van a Cserpes. Mindenki megtalálhatja a kedvencét, senki sem marad éhen, csak nem feltétlenül kell leállni az első büfénél. Tegyen egy kört, és ne a szag után menjen!