horoszkóp
DSC 1463

Ön is ilyeneket írna egy vendégkönyvbe?

2016.07.22. 11:29

Hasznos elfoglaltságnak minősül minden olyan program, amely arra hivatott, hogy művelje a látogatóit, így pedig a társadalom kifinomult tagjaivá tegye őket. Az ilyen programokat nagy százalékban a múzeumok szolgáltatják, amelyekből, ha egyet is végigjárunk, nem csak baromi műveltek leszünk, de végén akár még hálásak is lehetünk az élményért.

Ehhez a legcélravezetőbb módszer keresni egy vendégkönyvet és beleírni mondjuk azt, hogy

Boldogsággal tölt el, hogy végre tudom, ki találta fel a pneumatikus abroncsot! Köszönöm!

vagy

Nem gondoltam volna, hogy ilyen izgalmas dolog vasat önteni. Bárcsak sose lett volna vége!

Még sorolhatnánk. Megnéztük, mi a divat mostanában, vagyis mely véleményüket tartják feltétlenül közlésre érdemesnek az emberek. Ezért lapoztuk fel a Balatonföldvári kilátó vendégkönyvét, amelyben a következőket találtuk:

A merész

A merész nem tesz egyebet, csak odavet valamit, ami sehogy nem kapcsolódik, sem a témához, sem a vendégkönyvi kultúrához, viszont könnyedén veszélybe sodorhatja vele saját magát. Esetleg dicsekszik, ki tudja. Itt van tehát a vendégkönyvek történetében az első illető, aki úgy érzi, az a biztos, ha ország-világnak kiáltja ki a bankkártyája szívecskével körülhatárolt pin-kódját.

A precíz művész

Vannak, akik inkább művészeti alkotásaikkal fejezik ki véleményüket az adott kérdésről. Alább minden bizonnyal nagy munkával előállított rajzot láthatunk, amellyel talán azt kívánta közölni a létrehozója, hogy "cápa". Döntse el, hogy ez egy Balaton-környéki múzeum esetében releváns hozzászólásnak minősül-e vagy elég, ha csak tetszik. Ugyan először nem volt teljesen gonosz szemöldökű az állat, szerencsére javított rajta az alkotó. 

A cuki

Örömteli, hogy az idei év legcukibb beírását is megtaláltam lapozgatás közben, és arra a következtetésre jutottam, hogy megölelgetném Bogit azonnal. Ha esetleg még háborog a lelke és nyugtalankodik, jelezze nekem anyukája bátran! Köszönöm. 

A kötekedő 

Van, akinek semmi nem elég jó, ezért feljelenti az ablaka alatt lévő játszóteret üzemeltető céget, amiért oda gyerekek járnak, vagy bepanaszolja a szomszéd lakót, ha az a megengedettnél egy kicsit határozottabb hangerővel vett levegőt. Az is megesik olykor, hogy a járókeretét felemelve futja le a maratont a busz után, ami akkor a legműködőképesebb, ha közben felrugdalja az előtte haladó Marika nénit, mert annak bezzeg csak botja van.

Na, most, hogy rendesen kisztereotipizáltam magam, inkább megmutatom, miből jutottam erre a következtetésre, íme: (Mondjuk igaza van, az tény.)

LOL

Befejezésül indokoltnak találom, hogy ismét egy rajzzal örvendeztessem meg önt, amelyről sajnos nem tudni, hogy egy, esetleg több ember keze munkáját dicséri-e. Mindenesetre komoly meló lehetett megalkotni, hogy mondanivalója mindenki számára érthető legyen, ugyanakkor műalkotásként is funkcionáljon. 

Ha ön rendelkezik hasonló, vendégkönyvben talált gyöngyszemekkel, ne tartsa magában, és küldje el nekünk