Nem csak a levegőbe beszélünk, meg is tudjuk magyarázni, miért olyan ez a nap minden évben, mint valami nagyon rosszul sikerült szilveszter.

A hasonlat nem véletlen – a szilveszterrel évet zárunk, és valami ilyesmi történik minden év augusztus 20-án is. Rengeteg dolog ér véget, ami köré még egy hatalmas bulit is csapnak, de valahogy még az sem az igazi. Sőt!

Öt oka is van annak, hogy augusztus 20. az év egyik legsötétebb napja.

Tűzijáték

Bár széleskörű felmérést nem készítettünk a témában, a szerkesztőség nagyrésze egyhangúan elutasítja az augusztus 20-i, budapesti tűzijáték nézését, és inkább utálja azt, mint nem. Sőt, nem csak Budapesten, Balatonfüreden is tűzijátékoznak ezen a nemzeti ünnepen – kivéve ha épp elmarad egy véletlenül becsúszott vihar miatt. De kit érdekel a tűzijáték? Egyrészt, aki egyet látott, már látta az összeset, másrészt hangos és a kutyák/macskák is csak idegösszeroppanást kapnak tőle. Ront még a dolgon az is, hogy ilyenkor mindent ellepnek a perecárusok, akik fél liter vizet is 800 forintért adnak a megfáradt embereknek.

Dinnye

Augusztus 20. után már a dinnye sem az igazi. A népi megfigyelések alapján csak szeptember 5., vagyis Lőrinc napja után kásás az összes dinnye – mivel Lőrinc belepisilt –, de kis szerencsével azért még ki lehet fogni pár ehető darabot addig.

Bezár a Balaton

Szinte szó szerint. A Balaton főszezonja véget ér, aminek akár örülhetnénk is, mert végre megszűnik a tömeg, és az ember kap egy kis levegőt a strandon meg a sétányon, de valójában teljesen értelmetlen augusztus 20. után leutazni a Balatonra. Ugyanis MINDEN BEZÁR, és vadászni kell azokra a helyekre, ahol még lehet legalább enni valami jót.

Vége a nyárnak

Persze van még belőle 11 nap, de augusztus 20. után igazából nem augusztus 21. következik, hanem szeptember 1., ezt pedig mindenki tudja, és szomorúan tudomásul is veszi. Augusztus 21-én az emberek már nem a strandra mennek, hanem azon gondolkodnak, milyen télikabátot és csizmát hordanak majd télen, ezt kihasználva pedig a boltok már csak sálat és sapkát árulnak bikini és papucs helyett.

...az időjárás szerint is

Agusztus 20-án a nyárnak duplán van vége. Nem csak az emberek és a üzletek döntenek úgy, hogy ennyi volt, melléjük áll az időjárás is. Agusztus 20-án az esetek döntő többségében leszakad az ég, saját magát gyászolja a nyár is.

Vagyis augusztus 20. igazából tényleg csak egy jól elcseszett szilveszter, annyi különbséggel, hogy nem pezsgőt bontunk, hanem felcsavarjuk a napozógyékényt és eltesszük jövőre.