Szombat este bikinis szépségversenyt tartottak Balatonfüreden. Felpezsdült a vidéki partiélet, és megint beigazolódott a tétel, amit az amerikai tinivígjátékok több mint egy évtizede sulykolnak az emberekbe. Egy bulihoz nem kell sok minden, csak pia, zene, medence és rengeteg bevadult bikinis lány.

Miközben a füredi sétány durva sóderjében süllyedeznek a parafatalpú és platformcipős csajok, 4-500 forint a hosszúlépés, és 30 ezerért lehet elvinni egy-egy Ferrarit 7-8 kilométerre, nem messze, az egykori görög falun picit túl, a domb tetején a szombat este egyik legkeményebb bulija készülődik, vagyis a Beachgirl bikinis szépségverseny döntője. A helyi aquapark bejárata mellett hatalmas sátor található, este nyolc, kilenc körül még tök üresen. Elég lehangoló a dolog. A parkolóban viszont a kocsik csomagtartójában ülve, vagy annak támaszkodva vedelnek a fiatalok lakossági technót és house-t hallgatva.

A nyitást körülbelül fél tízre hirdették meg, természetesen csúszik a dolog. A forrónadrágos tinilányok mindenesetre azzal hergelik egymást, hogy ők már teljesen rápörögtek a bulira. Nem sokkal a nyitás előtt már felsorakoznak a kapuknál az emberek, de még mindig alig vannak többen, mint a biztonsági őrök és a rendőrök. A legmenőbbek még így is taxikkal érkeznek és azonnal VIP-sor elejére rángatják a csajaikat. Egyelőre nem látszik, hogy mekkora fergeteg fog kikerekedni az estéből. Aztán tíz körül végre megnyitják a kapukat, és nyomul befelé a vidéki éjszaka minden nagyobb közhelye.

A buli nehezen indul. Sokáig az a benyomásunk, hogy az a fajta parti született, amiben az ember tipeg-topog, unottan hadonászik a kezével, másnap viszont azt mondja, hogy nem volt rossz, pedig pontosan tudja, hogy legalább akkora időpazarlás volt, mint megnézni az Üvegtigrist. Az emberek viszont folyamatosan szivárognak befele, sokan azonnal fel is veszik a fürdőruhájukat, és berontanak a DJ-pult és szépségverseny színpada előtti hatalmas medencébe. Annak ellenére egyébként, hogy nincs valami meleg.

Beachgirl szépségverseny döntője végül tizenegy körül kezdődik, és nagyjából negyed óra alatt véget is ér. A műsorvezetőnek felkért Hujber Ferenc elmondja, hogy itt csak egy forduló van, a bikinis. A lányok felsorakoznak apró tangáikban az emelvény mellett, aztán egymás után megfordulnak a színpadon. A srácokat nem igazán mozgatja meg a verseny, a parti lassan a saját pályájára áll. A közönségben legaktívabb Iván és Fecó azzal szórakoznak, hogy beordibálják, hogy milyen kocsikkal szednék fel a versenyzőket. Nekik három lány jön be a tízből, az egyik például a kidolgozott hasa miatt.

Aztán utoljára összeállnak a csajok a színpadon. A zsűri - ami többek közt Sarka Katából, Orosz Barbarából és Hajas Lászlóból álló - pedig bejelenti, hogy visszavonul, hogy meghozza a döntést. Sok tökölés nincs. Egyetlen pillanatra nem figyelünk, és már is kiderül, hogy Molnár Dalma nyeri a Beachgirlt. Ahogy Molnár a Velvetnek elmondja, nem igazán készült a döntőre, de nyilván nagyon örül a győzelemnek. A Főiskolák Szépe győztesének valószínűleg ez volt az utolsó versenye. Mint említi, inkább a tanulással szeretne foglalkozni, a modellkedést pedig a háttérbe szorítaná.

A szépségverseny viszont csak apró töredéke volt a szombat esti bulinak, a medencében szórakozó többség nem is foglalkozott vele. A lényeg itt az önfeledt bulizás volt, és ugyan a vártnál nehézkesebben, de beindult a dolog. Ez a parti mindent megadhat, amit a Balaton Sound például képtelen. Egyszerűen azért, mert sokkal olcsóbb. Az elővételes jegy például csak kétezer forint. Ahogy a VIP-ben henyélő egyik bécsi srác megfogalmazta, ez itt a magyar Girls Gone Wild. Mint mondta, Ausztriában nem is lehetne hasonló bulikat tartani, mert félnek, hogy mindent tönkre tesznek a bevadult fialatok.

Őszinte parasztokból persze tényleg nem volt hiány. "Egyem a szíved, bazd meg!"- udvarolt valaki az egyik lánynak. A VIP-ben persze ennél is sokkal rosszabb volt a helyzet, csoda, hogy nem robbant fel az egész az állandó kakaskodástól. Az éppen medencéző srácok viszont ebből elvileg alig érezhettek valamit, bárhol állt meg az ember szeme, mindenhol talált valami apró történetet. Egy kisebb szekcióban csak dugtak, a medence hátuljában valaki mindig a papucsát vagy a cipőjét kereste, az egész strandot bevilágító stroboszkópok fényénél pedig rendszeresen elszállt egy-egy bugyi vagy melltartó.