Balaton

Marad a bugyi a Miss Balaton győztesén

2014. augusztus 10., 12:12 Módosítva: 2014.08.10 15:36
71

Király Lili nyerte az idei Miss Balaton címét és amint fejére került a korona, gyorsan el is kaptuk, hogy megismerjük egy kicsit. Olyan profin és kimérten válaszolt minden kérdésünkre, mintha már ezer éve a szakmában lenne. Azt viszont sikerült kiszednünk Királyból, hogy mindenki legnagyobb bánatára nem tervezi ledobni a textilt, már csak abban bízhatunk, hogy nagyon hamar megváltoztatja a véleményét és lekerül a bugyi. A aktmentes élet sokkoló ténye után pedig jött az újabb trauma: különösebben Sugarbird lány sem szeretne lenni Zimány és Dukai után szabadon, bármelyik márkához szívesen adná az arcát. És most jól kapaszkodjon meg, mert jön a harmadik rossz hír: az újdonsült Miss Balaton foglalt, ne is merjen reménykedni. Király Lili egyébként szeptemberben kezdi a gazdasági főiskolát és az a terve, hogy párhuzamosan űzze a modellszakmát és pénzügyi vonalat. Sok sikert kívánunk hozzá!

Matracon sodródott két nő a Balatonon

2014. augusztus 10., 12:09 Módosítva: 2014.08.10 12:09
3

A siófoki vízirendőrök 2014. augusztus 9-én 13 óra 50 perc körüli időben észlelték, hogy Siófok előtti vízterületen a parttól mintegy 1120 méterre egy matrac sodródott rajta két személlyel. A két 37 éves budapesti nő elmondta az egyenruhásoknak, hogy a déli szélben a parttól egyre távolabb sodródtak, és már nagyon elfáradtak, ezért önerőből nem tudtak a partra jutni. A hölgyeket és fürdőeszközüket a rendőrök a szolgálati kisgéphajóba emelték, és őket épségben a sekély vízben biztonságba helyezték. - írja a police.hu.

Napi jócsaj: Nóri

2014. augusztus 10., 10:41 Módosítva: 2014.08.25 13:18
47

A hét utolsó jócsaja a bájos Nóri, aki vasárnapig nyaral Tihanyban és átruccant a nagyon pici, de annál kedvesebb sajkodi strandra, itt is sikerült lekapnunk. Nóri hosszú lábaival és gyönyörű arcával búcsúzunk a héttől, várva az újabb csinos nőket, mert még biztosan rengetegen szaladgálnak a Balatonon. 

Strandolhat is, meg nem is a Balatonon

2014. augusztus 10., 10:41 Módosítva: 2014.08.10 10:41
1

Eleinte úgy tűnt, hogy ma maximum csak a partról lehet bámulni a vizet, itt ma nem lesz csobbanás. De elég biztató napsugarak bújnak elő a felhők mögül, úgyhogy még az is lehet, hogy napozás lesz a vége. Az éjjeli eső tócsái még nem száradtak fel, de ha így haladunk hamarosan eltűnnek azok is. Záporokra, zivatarokra elvileg lehet számítani, de rövidebb-hosszabb időre azért csak kisüt a nap, legalábbis mi ebben bízunk. Használja ki a jó időt és ugorjon le a strandra, ha teheti. 

Megvan az új Zimány Linda

2014. augusztus 10., 08:56 Módosítva: 2014.08.10 17:49
64

Sok év kihagyás után végre idén is megrendezték a Miss Balatont, ami annyira rangos esemény, hogy 2006-ban még Zimány Linda is megnyerte. Na meg annyira rangos, hogy a körülbelül másfél-két órán át tartó verseny gyakorlatilag egy Zséda koncert volt, amin néha megjelent egy-egy bikinis lány. Nehéz eldönteni, hogy a zsűri, vagy a közönség unta-e jobban az estét, de legalább a lányok jól szórakoztak, és mindenki örülhet, mert van egy újabb név, amit meg kell jegyezni. Király Lili.

Távolról sincs vége, olvasson még

Dukai Regina szolíd dekoltázst villantott

2014. augusztus 9., 20:48 Módosítva: 2014.08.10 12:15
3

Természetesen Dukai Regina is részt vett a Miss Balaton döntőjen. Nem bízta a véletlenre a ruhaválasztást, villantott egy kis mellet. A fehér nadrágjához és ezüst magassarkújához egy lenge alig semmi, enyhén átlátszó felsőt választott ami engedte hogy jól megfigyeljük lebarnult dekoltázsát. Nem szégyelljük, eléggé megakadt a szemünk a kivillanó ciciken.

Zimány Linda minden irányból villantott

2014. augusztus 9., 20:40 Módosítva: 2014.08.11 12:02
4

Mit érne egy szépségverseny Zimány Linda nélkül? Valószínűleg semmit, úgyhogy szerencsére ő is tiszteletét tette a Miss Balatonon, méghozzá erősen dekoltáltan. Dukaihoz hasonlóan ő is fehér koktélruhát választott. A világos, elől rövid, hátul uszályos függönyszerű valamivel biztos az ártatlanságot célozta meg, aminek kissé ellentmond az össze-vissza kivágott megoldás. Elől csöcs, oldalt csöcs. Bármerre nézünk csak mellek lobognak.

A tihanyi Placcon gyűlik össze az elit szombatonként

2014. augusztus 9., 14:44 Módosítva: 2014.08.10 15:39
16

Már a hét elejétől terveztük, hogyha végre elérkezik a szombat, megnézzük a tihanyi rév tövében megbújó mindenes piacot. A parti úton érkeztünk és a dugó már messziről jelezte, hogy nem akármilyen zsibvásárra jöttünk. Drága autók, elegáns családok itták a levendulás szörpöket a piac legdrágább, de szupermenő helyén, a Placcban. A yachtszagú kirakat mögött viszont csudajó dolgokat lehet kapni. A mangalicatöpörtyűtől kezdve a vízben úsztatható krokodilfejen át az antik bútorokig bármit megszerezhettünk volna, ha van annyi eszünk, hogy minimum egy kisteherautóval érkezünk, na meg sok-sok pénzzel. Lett volna ötletünk, hogy rendezzünk be egy komplett nyaralót, amit ugye már meg is találtunk, méghozzá Köveskálon. Nézegesse a képeket és tuti rájön, hogy még hiányzik egy porcelántányér, vagy szódásszifon a gyűjteményéből.

Most megmutatjuk, hogy hol nyugodjon le: Köveskál

vlc
2014. augusztus 9., 12:45 Módosítva: 2014.08.09 14:29
162

Úgy döntöttünk, ha már annyi szép és jót hallottunk Köveskálról, megnézzük magunknak. Be is pötyögtük a GPS-be a célállomást és felkészültünk a spirituális utazásra. A kellemes női hang ügyesen elirányított minket a faluhoz, bár a cél előtt egy jó 3 kilométerrel felszólította a csapatot, hogy készüljünk fel a leparkolásra, a maradék távot gyalog kell megtennünk. Nem igazán értettük a kérést, hiszen előttünk nem szűnt meg az aszfalt, semmi sem utalt arra, hogy motor nélkül vagyunk kénytelenek eljutni a gasztrofaluba. Ellenszegültünk a monoton hangnak és nem álltunk félre. Jól tettük.

Amint elértük a Köveskál táblát, megszűnt minden gond és stressz. A rádió elhalkult, már nem élveztük a Part fm fantasztikus slágereit. Eros Ramazzottit kikapcsoltuk egy időre. Azonnal beszippantott minket a falu hangulata. GPS-ünknek beletelt egy kis időbe, míg feldolgozta, hogy nem követtük a szigorú utasításait, de lassanként belenyugodott a lázadásba. A templom lábánál tettük le az autót és bevettük a falut. Az elkövetkezendő órákban képtelenek voltunk másról beszélni, mint a hely hangulatáról és, hogy márpedig mi itt akarunk élni. Egy ideig legalábbis biztos. Nehéz megfogalmazni, hogy miért, de tényleg megnyugszik az ember a Balaton-felvidéki településen és elönti a vágy, hogy búcsút mondjon a városnak. Valószínűleg nem véletlenül van egy zen kolostor is Köveskálon. Itt aztán lehet meditálni. A legszkeptikusabbak is kedvet kapnak a lótuszüléshez és a festegetéshez.

Nézelődtünk, melyik verandás, panorámás parasztházban töltenénk el a legszívesebben egy-két hónapot. Amikor megtaláltuk a nyertest, az előteremtendő összegen agyaltunk, miből is fogunk ideköltözni, mert muszáj. Szépen felosztottuk egymás között a vételárat, kinek hány milliót kell rakni a közösbe, hogy a következő nyarat már itt tölthessük. Köveskálon az időjárás is megszűnik létezni, halál mindegy, hogy esik-e vagy fúj, itt nem ér utol minket a szívroham. Elengedtük Füred nyüzsgő forgatagát, a zsíros lángos és mikrós hamburger emlékét, már csak egy szó lebeg a szemünk előtt: Köveskál. Nézze végig a galériánkat, rögtön megérti, mire fel ez a nyálas ömlengés.

Napi jócsaj: Kata

2014. augusztus 9., 11:02 Módosítva: 2014.08.09 15:00
1

Katára a sajkodi strandon bukkantunk rá. Nem csak szép, hanem okos is, egyszer orvos lesz belőle. Kellett egy kis rábeszélés, de végül szívesen pózolt nekünk az egyetemista lány, aminek mi nagyon örülünk. Kata Almádin nyaral, de már nem maradt sok ideje, hogy felkeresse, ugyanis vasárnap hazautazik. 

Ma nagyon izzadni fog a Balatonon

2014. augusztus 9., 11:02 Módosítva: 2014.08.09 11:02
3

Már reggel is gatyarohasztó a meleg, ki tudja mi lesz ebből délutánra. 30 fok biztosan. De nem ér szenvedni és nyafogni, hogy folyik rólunk a víz, elvégre erre vártunk. Ma zavartalanul lehet napozni, fürödni. Elég nagy tömegre számítunk a strandon, de szombat van és forróság, úgyhogy nem lehet egy szavunk se. Használja ki a zivatarmentes napot, mert holnap már nem lesz ám ilyen tiszta az ég. 

Itt olcsón is be tud rúgni Füreden

2014. augusztus 9., 09:50 Módosítva: 2014.08.09 11:58
12

Egy normális ember általában azért megy le a Balatonra, hogy egész nap a strandon feküdjön és halomra zabálja magát szarabbnál szarabb lángosokkal, majd este lecsapja ezeket egy kevés alkohollal, hogy sokkal jobban érezze magát. Ezzel csak az a probléma, hogy a Balaton még mindig nem egy olcsó hely, így ha NAGYON jól akarja érezni magát az ember, NAGYON sok pénzt fog elkölteni alkoholra.

Ezért mi voltunk olyan jófejek, hogy megkerestük Balatonfüred legolcsóbb kocsmáit, hogy önnek legalább ne kelljen ezzel szenvednie. Kettőt is találtunk, egyik jobb, mint a másik. 

Távolról sincs vége, olvasson még

A Balaton legcukibb boltja, ahol MINDEN kapható

2014. augusztus 9., 09:50 Módosítva: 2014.08.09 19:18
24

Venne egy kis uborkát, barackot, meg egy antik babát? Esetleg egy rózsaszín hintalovat, vagy egy Stan és Pan szobrot? Akkor gyorsan menjen el Füredre, a Tagore sétány és a Szívkórház közt található boltba, ahol tényleg MINDEN kapható. 

Az Íz- és Zamatkereskedés tulajának évekig zöldség-gyümölcs boltjai voltak Budapesten, de úgy döntött, sokkal jobb lesz neki Füreden. És ennek a fürediek örülhetnek a leginkább, mert ez a tulaj annyira szereti a vendégeit, hogy évek múlva felismeri őket. Legalábbis rám azonnal emlékezett, pedig utoljára körülbelül három évvel ezelőtt vásároltam nála, még mikor Pesterzsébeten volt boltja. Ami amúgy legalább annyira imádnivaló volt, mint ez a füredi bolt. Pedig ott egyáltalán nem lehetett kapni rózsaszín hintalovon lovagló óriásplüsst.

Napi jócsaj: Sári

2014. augusztus 8., 20:51 Módosítva: 2014.08.09 11:10
3

Mivel az időjárás elfelejtette, hogy a Balaton körül így augusztusban még illene valami nyári meleget produkálnia, konkrétan lehetetlen volt bikiniben csinoskodó lányokat találni. De ezért jó, hogy itt van Veszprém a közelben. Veszprém ugyanis nem csak azért menő hely, mert van állatkertje és gyönyörű várkerülete, hanem azért is, mert olyan szép lányok sétálnak az utcáin, mint Sári.

Aki remélhetőleg ma már bikinire is vetkőzik, ugyanis egyre inkább úgy néz ki, hogy strandidő lesz.

Drogot találtak egy fiatal férfi alsónadrágjában

2014. augusztus 8., 16:00 Módosítva: 2014.08.08 16:00
2

Csütörtök éjjel rendőrök ellenőriztek egy autót Balatonszemesen, mely során kábítószernek tűnő tablettákat találtak a kocsiban, és az egyik személy alsónadrágjában is. A sonline.hu cikke szerint mikor az autóban utazók megpillantották a rendőröket, gyorsan kidobták a tasakokba zárt tablettákat, amit később a rendőrök a közeli növényekben megtaláltak.

A kocsi négy utasát a siófoki rendőrkapitányságra előállították, ahol a kábítószer-gyorsteszt kettejüknél – egy 19 és egy 20 éves fiúnál – drogfogyasztást jelzett. Ellenük kábítószer birtoklás miatt eljárást indítottak.

A balatoni nyár slágere: az indokolatlan méretű fagyi

vlc
2014. augusztus 8., 13:59 Módosítva: 2014.08.08 18:36
13

 A balatoni vendéglátósok egyre kétségbeesett ötletekkel próbálják eladni a régi találmányokat. A csavaros gépi fagyi nem újdonság, már ezer éve lehet kapni mindenfelé. Mostanra csak a hossza növekedett meg, nem is kicsit. Elég indokolatlan méretűre gyarapodott, kb. 25 centisre nőtt. Óvatosan nyalja, ne keressen szemkontaktus senkivel, miközben önfeledten falja az óriás változatot. Olyan hosszú, hogy alig látni hol a vége, nézze csak!

IMG 4702

Legyen ön is vízimentő!

2014. augusztus 8., 13:58 Módosítva: 2014.08.08 13:58
1

Ha még idén nyáron szakmát szeretne váltani, és szíve szerint életeket mentene a Balatonból, van még esélye, mivel felvétel van! Amellett, hogy jó úszástudással kell nekivágni a nemes feladatnak, egy tanfolyamot is el kell végezni az éles bevetés előtt. A következő tanfolyam augusztus 9-én, azaz holnap indul, szóval most dobjon el mindent, ha komolyan jelentkezne. A sioport.hu híre szerint a tanfolyam sikeres elvégzését követően még idén nyáron munkába lehet állni, és fürdőzőkön kívül például kajakosokat is menteni.

Teli bevásárlókocsival próbált meglógni Siófokon

2014. augusztus 8., 13:35 Módosítva: 2014.08.08 13:35
1

Úgy tűnik, Siófok a legbalhésabb balatoni város, hiszen nap mit nap történik valami incidens. Legfrissebb példa erre egy 41 éves férfi, aki úgy próbált egy kiadós bevásárlásnyi árut lopni, hogy a kasszákat kikerülve könnyed természetességgel egyszerűen kisétált az áruházból. Az üzletből ki is jutott, de tovább már nem, mert egy tettre kész biztonsági őr utánafutott, és megállította. A kihívott rendőrök a siófoki kapitányságra előállították, de őrizetbe nem vették – olvasható a sonline.hu-n.

Van itt egyáltalán jó hamburger?!

2014. augusztus 8., 11:43 Módosítva: 2014.08.08 12:18
41

Két nap alatt két pocsék hamburgert is ettünk Balatonfüreden, pedig az egyik helyet mindenki nagyon ajánlgatta, hogy ott bizony tényleg finom lesz a burger. Hát nem volt az. Nagyon nem. És már akkor tudtuk, hogy nem lesz finom, mikor a rendelés után másfél perccel üvöltötték is a nevünket, jelezve, hogy lehet enni.

Másfél perc. Másfél perc arra nem elég, hogy az ember felvágja a hamburgert, meg a belevaló zöldségeket. De ez a hamburger már kész is volt. Vagyis igen gyanús, hogy itt is, és a másik helyen is előre elkészített – jobb esetben a hűtőből, és nem a napon melegedő polcról előbányászott –,  mikrózott burgert kaptunk. Amitől nem csak a mi hangulatunk, de a gyomrunk hangulata is gyászos lett. 

Ezért most nagyon szeretnénk, ha végre valaki megmondaná, hogy mégis hol lehet nem is kifejezetten finom, de EHETŐ hamburgert kapni a Balaton környékén. Írja meg nekünk ide, vagy Facebook-oldalunkra!

shutterstock 200160983

Ha tud valamit, ossza meg velünk Facebook-oldalunkon!

Kövessen minket a Facebookon is!
 

Elhalasztják az Öbölátúszást

2014. augusztus 8., 11:36 Módosítva: 2014.08.08 13:56
1

Egy héttel elhalasztják az Öbölátúszást, azaz augusztus 17-én, vasárnap rendezik meg az eseményt – írja a zaol.hu. Az elhalasztás indoka természetesen a lehetetlen időjárás, amiről tegnap még úgy hírlett, hétvégére abbahagyja a tombolást, de a szervezők úgy értesültek, zivatarok és szél várható.

Mivel az idei nyár kiszámíthatatlan időjárásából kiindulva a 17-i időpont is veszélybe kerülhet, érdemes az érdeklődőknek figyelniük a www.obolatuszas.hu-t, ahol augusztus 14-én 14 órától lesz olvasható a megrendezéssel kapcsolatos végleges döntés.

Üljön vonatra, irány a Balaton, jön a forróság

2014. augusztus 8., 09:03 Módosítva: 2014.08.08 11:53
0

Most strandoljon, amíg lehet, ki tudja látjuk-e még a napot. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy ma végre nem a sötét eget és az esőfelhőket kell bámulnunk a szobából. Pénteken és szombaton, ha minden igaz, visszatér a nyár, úgyhogy rohanjon a a legközelebbi pályaudvarhoz és szálljon fel a következő gyorsra. Ne hozzon semmit, elég egy fürdőruha és egy törölköző és már csobbanhat is. 

Baleset miatt lezárták a 77-es főútat

2014. augusztus 7., 20:33 Módosítva: 2014.08.07 20:33
2

 Két személyautó ütközött eddig tisztázatlan körülmények között a 77-es főúton, Tótvázsony és Hidegkút között augusztus 7-én 19 óra 50 perckor - írja a police.hu. A baleset következtében hárman megsérültek. A mentés és a baleseti helyszínelés idejére a rendőrség az útszakaszt teljes szélességében lezárta. A főút forgalma rendőri terelés mellett, Tótvázsony belterületén keresztül halad.

Miss Balaton: Ilyen ügyesen integetnek a lányok

2014. augusztus 7., 18:07 Módosítva: 2014.08.08 08:01
2

Már csak kettőt kell aludni ahhoz, hogy kiderüljön, ki lesz idén a Miss Balaton! Nagy valószínűséggel már ön is elképesztően izgul, és tűkön ül a szombati füredi döntő miatt, de hogy addig is lásson szép lányokat, megmutatjuk, milyen ügyesen integettek szerda délután a verseny indulói a balatonfüredi kikötőnél. Igazi tehetségek ezek a lányok.

Izgalomba jönne? Igyon rozsdás vizet!

2014. augusztus 7., 16:13 Módosítva: 2014.08.07 16:13
2

"A balatonfüredi ásványvíz: Égvényes-sós, szénsavas-vasas savanyúvíz, zsongító. Szelíden izgató és oldó hatásánál fogva, nemcsak a légzőszervek, gyomor, bélhuzam, vesemedence és hólyag idült hurutjánál, vérszegénység sápkór, görvélykór és női betegségeknél bír kitűnő gyógyerővel; de mint étrendi víz is igen kedvelt és borral vegyítve kellemes üdítő italul szolgál."

Na így reklámozták régen azt a szörnyen vasas ásványvizet, ami a balatonfüredi Szívkóráz előtt található Kossuth Lajos forrásból csordogál. Szóval ha a marketingszövegnek hinni lehet, ettől a víztől nem csak izgalomba jön az ember, de körülbelül még a halott is feltámad. Persze csak az, amelyik kedveli azt az érzést, mikor az ember egy évtizedek óta rozsdásodó szöget nyalogat órákon keresztül. Mert pont ilyen érzés ebből a vízből inni, akár csak egy kortyot is.

Így szexelnek az oroszlánok a Veszprémi állatkertben

2014. augusztus 7., 15:02 Módosítva: 2014.08.07 15:42
2

Balatoni kirendeltségünk a Veszprémi állatkerben járt, ahol egy jól működő párkapcsolatban élő oroszlánpárral találkozott. Az oroszlánok éppen akkor fejeztek be egy menetet, amiről alább láthat egy minivideót. Az állatkertől rövidesen hosszabban is beszámolunk, addig is további kellemes hempergést, és sok kismacskát kívánunk a párnak. 

Fúrják a lakók a szépvécés boglári borozómultiplexet

2014. augusztus 7., 13:23 Módosítva: 2014.08.07 13:58
3

Bogláron a Platán strandnál az utolsó házsor és a strand közötti sétányon egy olyan száz méteres szakaszon elhelyeztek kb. egy tucat, meglepően ízléses és enyhén retrós hangulatú bódét, amik között padok, asztalok és székek találhatóak. Meg egy DJ pult. A bódék tetején egy-egy helyi borász neve olvasható, és az egységek este hatkor nyitnak ki. Értelemszerűen mindegyik miniborozóban más-más pincészet borait lehet megkóstolni, ettől hasonlít az egész rendszer egy multiplex-mozira: be lehet menni, és mindenki attól a borásztól iszik, akitől szeretne.

Távolról sincs vége, olvasson még

Balaton-átevezést és öbölátúszást tartanak a hétvégén

2014. augusztus 7., 13:10 Módosítva: 2014.08.07 13:10
2

Ha igaz a pletyka, hétvégén jó idő lesz a Balatonon, tehát semmi sem szabotálhatja a szombaton rendezett Balaton-átevezést, és a vasárnapi Öbölátúszást.

A 14. Balaton-átevezés az alsóörsi strandról indul délelőtt 11-kor, várhatóan körülbelül ötven vízi járművel. „Ennek a versenynek is az a lényege, hogy családi körben, barátokkal, munkatársakkal, haverokkal, vagy egyedül is neki lehet vágni és szervezett körülmények között lehet olyasmit teljesíteni, amit egyébként nem” - olvasható az egyik szervező, Németh Zsolt ajánlója a  likebalaton.hu-n.

A vasárnapra kitűzött Öbölátúszást huszadik alkalommal rendezik meg, aminek keretében a jelentkezők 3,5 km hosszú távot teljesíthetnek Balatonfüred és Tihany között. A mezőny a balatonfüredi Marina Hotel strandjáról indul, ahol délelőtt fél tíztől fél egyig vághatnak neki az úszni vágyók, akikből több, mint kétezer főre számítanak idén.

Lúzer tinik loptak autót Siófokon

2014. augusztus 7., 11:38 Módosítva: 2014.08.07 12:21
2

Még július 20-án történt az eset, mikor egy 17 éves fiú és barátja szóba elegyedett egy Siófokon nyaraló férfival – derül ki a  sonline.hu cikkéből. A nagy haverkodás közben a fiatalok apartmanjához kísérték a férfit, aki aztán behívta őket iszogatni. A fiúk elfogadták a meghívást, hogy kihasználva a férfi figyelmetlenségét, egy arra alkalmas pillanatban ellopják a kertben parkoló kocsiját. Mikor a 17 éves fiú beindította a motort, a férfi a kocsihoz rohant, és megpróbált beszállni, de csak belekapaszkodni tudott, miközben a tini gázt adott. Pár méteren át húzta magával a kapaszkodó férfit, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A kocsi egy körforgalom után nekiment egy jelzőtáblának, minek következtében a fiú barátja megsérült. Észlelvén a helyzetet, a kocsit vezető srác kiugrott, és elszaladt, a barátját pedig ott hagyta. Augusztus 5-én a siófoki nyomozók elfogták a fiút.

Programot a Facebook helyett a helyszínen keressen!

2014. augusztus 7., 11:28 Módosítva: 2014.08.07 11:28
1

Balatoni programot senki ne a netről, hanem inkább a helyszínen keressen, még akkor is, ha a helyi piacokat szeretné megnézni. A Tihanyi menő piacc, a Piac Placc Facebook oldalán például az áll, hogy szerda és péntek este is nyitva vannak, a helyszínre érkezve azonban üres tér fogadott az egyik szerda délután. A helyieket megkérdezve derült ki, hogy a piac csak és kizárólag szombaton van nyitva, és akkor is csak délután kettőig.

Az, hogy Balatonudvariban Neoton família koncertet szerveztek péntek estére, a helyszínen derült ki, ahogy a környéken végigbicikliztünk – a koncertet sehol nem hirdették, csak ott helyben. A Herkules világpremier vetítését is ugyanígy tudtuk meg, az északi part egyik városának szabadtéri mozijában vetítették a filmet. Erről sem jött szembe hirdetés a Facebookon belájkolt balatoni oldalakon – de legalább arról mindenki tud időben, hogy hány borhét, jazznap vagy bornap van a Balatonon. 

Béna szuvenír helyett keresse a helyi különlegességeket

2014. augusztus 7., 11:27 Módosítva: 2014.08.07 11:27
39

A csöcsös hűtőmágnesek és egyéb furcsa szuvenírek helyett megtaláltuk az északi parton fellelhető legjobb szuvenírt: a Tamás néven kapható rózsaszörpöt, vörösborzselét és bodza cidert. A Csopak és Alsóörs környékén kapható finomságok a Tamás pincéből valók, a termékek állítólag családi recept alapján, tartósítószer, aroma és mesterséges színezék nélkül készülnek. Három terméket kóstoltunk a rengeteg közül, mind a hárommal elégedettek voltunk.