Ahogy írtuk, valószínűleg a világ egyik legszarabb melója napokon keresztül várni egy kórház előtt, hogy Katalin hercegnét beviszik szülni, és aztán kisdedestül kihozzák. A fotósoknak viszont pont ezt kell tenniük, ráadásul aligha fognak bármit is látni az egészből. Nemrég kínjukban fotózgatták kicsit a felújítás alatt álló Kensington-palotát, most már viszont egy közös vicces táborozássá alakult az esemény. Nézze meg, hogyan szórakoznak a fotósok, aztán görgessen lejjebb!

Megkérdeztük saját fotósunkat is, hogy mit élhetnek át a napok óta, és valószínűleg még napokig a londoni Szűz Mária kórház előtt rostokoló kollégái. „Olyan ez, mint a rendőrmunka a filmekben: ülnek, fánkoznak, kávéznak és nézik, hogy történjen valami, de nem történik semmi. Egyébként eléggé stresszes, mert bármikor megtörténhet az, amiért kimentél, úgyhogy folyamatosan félsz, hogy lemaradsz róla. Nagyon dolgozik a csordaszellem: mindenki ugyanott áll, mert fél, hogy lemarad, senki nem mer mást csinálni. De ha mindenki lemarad, az nem is olyan nagy baj."

Megjegyezte, Katalin hercegné szülésénél azért más a készültségi fok, a fotósok valószínűleg minden lehetséges helyet lefednek, ahol megjelenhet. Nálunk jellemzően egy-egy fotóst küld egy adott médium a helyszínre.

„A legrosszabb? Nem tudsz pisilni, egyrészt, mert nem tudod, hova lehet menni, másrészt ha elmész, lehet, hogy lemaradsz. Emiatt inni sem mersz, ott állsz, és szomjazol. Amikor először dolgoztam az Indexnek, gyakornokként, vittem magammal kaját és piát. Egy belvárosi helyszínen fotóztam, nagyon sokat kellett várnom, és folyamatosan eljártam vécére. Rá is jöttem, hogy ez nem jó." Szerinte egyébként 12 órás váltásokkal elviselhető ez a készültség, és nyilván mindenki visz kisszéket, létrát.

És olyan is előfordul, hogy a fotósnak éktelen nagy szerencséje van:így jártak munkatársaink Stohl András börtönbe vonulása előtt, amikor a színész és a szomszédok behívták őket bulizni. (Kifelé jövet már zártkörű volt a buli.)