Az énekesnő már nincs a Cedars-Sinai kórházban, ahová péntekre virradóra szállították be, és ahol ön- és közveszélyességére hivatkozva 72 órán át benn akarták tartani az orvosok. A TMZ hírportál értesülései szerint Spearst teljesen titokban, az ügyben érintett többi fél értesítése nélkül engedték ki.

A portál értesülései szerint Spears beszállítása után tombolt a kórházban, tárgyakat hajigált az ápolószemélyzethez, kitépte a karjából az infúziót és üvöltve követelte, hogy engedjék el. A vizsgálatok szerint súlyos idegállapota mellett halálos adagú drog, nyugtató és lógyógyszer is tehetett az állapotáról. Bár ön- és közveszélyesnek nyilvánították, ilyenkor pedig akarata ellenére is benn tarthatják 72 órás megfigyelésre, amennyiben orvosai úgy ítélik meg, hogy állapota javul – tehát a közvetlen veszély elmúlásával – akár ez időtartam előtt is engedhetik távozni.

A site úgy tudja, hiába tapasztalták nyilvánvaló jeleit annak, hogy az énekesnő súlyos bipoláris depresszióban szenved, akarata ellenére nem kényszergyógykezelhetik – amint az orvosok úgy vélték, elmúlt a közvetlen veszélyhelyzet, engedniük kellett szabadon távozni. A TMZ információi szerint a kórház teljesen önállóan hozta ezt a döntést, anélkül, hogy bármelyik fél ügyvédeit értesítette volna.

Az énekesnő a kórházból hazament, majd – a The Insider információi szerint – nem sokkal később autóba ült és megpróbált távozni a házból. Amikor azonban a lakópark kapujánál meglátta a rá váró paparazzókat, visszafordult, és azóta nem látták.