Madonna, aki kémkedik férje után, további 5 millió fontot ajánlott fel Guy Ritchie-nek az eddigi 15 millió font mellé, ha ő határozhatja meg, férje mikor és hol láthatja gyermekeiket. A rendezőnek ehhez nem kell mást tennie, csak kihagyni a szokásos bírósági küzdelmet. Madonna egyik barátja szerint nem akarja átverni Ritchie-t, normális láthatást biztosítana neki, csak ez megfeleljen a határidőnaplójának is.  A rendező az egész tegnapi napját ügyvédeivel töltötte, hogy átbeszéljék az ajánlatot, és hivatalos források szerint ők annak elfogadását javasolták neki. Az ügyvédek arra hivatkoztak, hogy Madonna - lévén a gyerekek édesanyja -, így vagy úgy, de mindenképp megkapja az elsődleges felügyeletet a 12 éves Lourdes, a 8 éves Rocco és a 3 éves David Banda felett. A bíró valószínűleg azt is meghatározza majd, hogy a gyerekek inkább az anyjukkal éljenek New York-ban, ami Ritchie-nek nagy szívfájdalma, ő ugyanis azt szeretné, ha a gyerekek - főképp a kedvence, Rocco - Nagy-Britanniában járnának suliba.

Madonna és férje hét és fél év után bejelentette a válást, a pénzügyeket és az ingatlanokat is megbeszélték már, így csak a gyerekeken történő civakodás várat magára. A rendező így is többet kap: a megbeszélt 15 millió fonton és az Aschombe House-on kívül övé lehet a londoni és a New York-i ingatlan is. A Madonna által felajánlott egyezségben egyébként az is szerepel, hogy Ritchie és családja soha nem beszélhet a házasság csődjéről. A Daily Mail információi szerint a rendező akkor döntött el véglegesen a válást, amikor Madonna kijelentette, hogy Jézusnál is nagyobbnak tartja magát. "A vita a Marylebone-ban található házukban történt. Madonna épp kiakadt, hogy őt senki sem támogatja. Azt mondta Guynak, egyszerűen nem érti, miért tette nevetségessé a média a vallás miatt, amire Guynak csak szarkasztikusan annyi volt a válasza, hogy mással is foglalkozhatna most már magán kívül. Persze ekkor következett a balhé. Madonna állította, hogy az ő élete előre meg van írva és az oka annak, hogy ikonként kell élnie, az, hogy spirituális gurunak választották az égiek. Guy persze felcsattant és csak annyit mondott: 'Nézd szívem, te csak egy énekesnő vagy', mire Madonna így reagált: 'Nézd édesem, én még Jézusnál is nagyobb vagyok'" - mesélte a közös ismerős a Daily Mailnek.

A barát szerint a rendező itt ébredt rá, hogy már elvesztette Madonnát a Kabbala miatt, szerinte ugyanis álomvilágban él. "Amikor Madonna betöltötte az 50-et, biológiailag 35-nek érezte magát, ezért valóban úgy ünnepelte a születésnapját, mintha az tényleg a 35. lenne" - mesélte a pár ismerőse. Madonna egyébként megengedte férjének, hogy minden tőle kapott holmit megtartson, habár az énekesnő a Ritchie-től kapott ajándékokat majd egy raktárban fogja tárolni.