Madonna aprópénzért vásárolta meg Guy Ritchie diszkrécióját, és ha igaz, a gyerekek elhelyezésén is sikerült megegyezniük. Rekordgyorsaságú megállapodás születik az évtized perének várt válásban, bár balhé azért még lehet.

Az énekesnő és válófélben lévő férje ügyvédeiken keresztül már rendezték is az ágytól-asztaltól elválás anyagi feltételeit: Madonna készpénzben húszmillió fontot fizet férjének, meg némi ingatlant írat a nevére, aki ezért cserébe vállalja, hogy soha nem nyilatkozik hét és fél évig tartó házasságuk részleteiről – írja a Daily Mail. A pár múlt héten jelentette be, hogy még karácsonyig elválnak.

A rendező – aki már a válás bejelentésekor nyomatékosan kijelentette, hogy énekesnő neje közel 300 millió fontos vagyonából nem tart igényt a házastársi jogon neki járó részre - barátai szerint „boldogabb emberként” tesz pontot a tönkrement házasság végére: „Guy csak szabadulni akart végre. Elege van már a Madonna-cirkuszból, és most megkönnyebbült. Ez a dolog soha nem a pénzről szólt. Neki az volt a fontos, hogy teljes hozzáférést kapjon a gyerekeihez”. A párnak állítólag sikerült megegyeznie két közös fiuk, a nyolcéves, vér szerinti születésű Rocco és az örökbefogadott három éves David Banda láthatásáról is, holott itt nagy harcot vártak a szakértők. Madonna 12 éves Lourdes nevű lányát a megállapodás nem említi.

Ritchie megtartja tízmillió fontos wiltshire-i birtokukat, Ashcombe House-t, míg az énekesnőé lesz a hétmilliós londoni ház Marylebone-ban. Ritchie emellett kocsmájukat, a Punchbowl-t is megkapja, a húszmillió font kápével pedig az ismerősök szerint "[Madonna] alapvetően a hallgatását fizeti meg”. Ennek fejében Ritchie alá kell írjon egy hallgatási szerződést, ami amúgy se esik nehezére: “Guy nem az a kitálalós fajta. Már nem maradt benne fájdalom, csak megkönnyebbülés. Egyszerűen csak szeretne végre továbblépni és folytatni a saját életét”. Elsősorban például csajozni, mert a házassága alatt ilyet soha nem tett. "Pedig a csajok mindig ragadtak rá, ő viszont végig a hülyeségig hűséges volt" - állítják a Sunnak a barátok. A rendező az ingatlanokkal együtt körülbelül 60 millió fontot szakít a váláson, saját 25 milliós vagyonával együtt nem kell anyagi jövőjéért aggódnia - számolta össze a lap.

A Mail on Sunday szerint a pár Madonna világtunéja után tervezte bejelenteni a válás hírét, Ritchie azonban “besokallt attól, hogy hazugságban kell élnie”. “Már nagyon rég kiszeretett Madonnából. Szomorú, de már csak a gyerekek miatt voltak együtt” – állítja a lapnak egy ismerős, aki szerint a londoni otthonban is külön-külön emeleten laktak, hétvégenként pedig Ritchie a vidéki házba ment, míg neje a haverjaival vette körül magát.

A rendező haverjai szerint csak gyerekei miatt volt hajlandó ilyen sokáig fenntartani a látszatot: “Guy az elképzelhető leggondoskodóbb apa, imádja a srácokat, mindet, és a legfontosabb számára, hogy ezentúl is bármikor láthassa őket. Először nem volt oda az örökbefogadásért, de ma már iszonyúan kötődnek egymáshoz Daviddel. Roccót pedig jobban szereti, mint bárkit a világon”. Azt maga is tudja, hogy a bíróság soha nem ítélné neki őket, hisz Madonna soha nem bántotta őket, vagy volt rossz anya. A jogi képviselői pedig felvilágosították, hogy ha Madonna kapja a felügyeletet, magával viszi a gyerekeket Amerikába, úgyhogy Guy most azt tervezi, ő is vesz egy lakást New Yorkban. Nehéz lesz neki, mert eddig nagyon sok időt töltött a gyerekekkel, főleg amikor Madonna turnézott. Már most utálja, hogy ezentúl London-New York repülőjáratokon kell éljenek, de úgy tűnik, bele kell nyugodnia" - világosította fel a sajtót minden apró részletről a segítőkész informátor.

Az ideális válópert kicsit más színben tünteti fel, hogy Madonna eközben állítólag dühöng, amiért a válás hírei a tervezettnél korábban kerültek a címlapokra, és azt gyanítja, Ritchie-közeli források direkt szivárogtatták ki. Szerinte férje áll a dolog mögött, akit dühít, hogy ő továbbra is szoros barátságot tart fenn Alex Rodriguez baseballjátékossal. A focista nemrég még nejétől is elvált, Madonnával viszont továbbra is makacsul fenntartják, hogy csak barátok. Egy ismerőse szerint azonban “Alex annyira rá van kattanva Madonnára, hogy még a Kabbalával is elkezdett foglalkozni, csak hogy bevágódjon nála. Madonna vezette be őt ebbe, és azóta Alex már dollármilliókat adományozott a központnak. És körbeugrálja őt, bókol neki, és Madonna mellette ismét fiatalnak érzi magát. Ezeket Guytól sose kapta meg. Ráadásul spanyol és teljesen az ő típusa. Még Malawiba is hajlandó volna elkísérni, hogy részt vegyen az ott épülő Kabbala-központ munkájában”.