Így véli legalábbis nővére Bale legutóbbi hisztérikus dühkitörése kapcsán, és azt állítja, tavaly nekik is hasonlóban volt részük az elhíresült családi balhé során. Akkor a család állítólag némi pénzt szeretett volna kinyerni a híres hollywoodi bátyból, de ez az ötlet nem tetszett Bale-nek, a vita során pedig az üvöltözésen kívül meg is lökdöste a pénzt követelő testvére mellett kiálló anyját. A színész végül figyelmeztetéssel megúszta az esetet.

A 41 éves nővér, Sharon Bale most azt is elmondta a Telegraphnak, ők természetesen már akkor is csak azért hívták a rendőröket bátyjára, mert szerették volna, ha Bale észbekap és maga kér segítséget szakembertől dührohamai kezeléséhez.

„Nagyon szomorú ez, igazán sajnálom. Úgy tűnik, iszonyúan feszült és dühös. Ez a viselkedés annyira nem rá vall, szerintem segítségre volna szüksége” – mondta el a lapnak a nő, aki szerint Bale velük is pont ugyanolyan agresszív volt, mint ahogy a múlt novemberben, a Terminátor 4 forgatásán készült, de csak egy hete előkerült hangfelvételen a jelenetet véletlenül elszúró operatőrre támadt. A színész azóta bocsánatot kért a dühkitörésért, ami azóta több változatban, remixek formájában is terjed már a neten, és mindez mondjuk egy Terminator 4-víruskampányként végül is nem rossz húzás.