A színésznő a People magazin értesülései szerint elhagyta a Cedars-Sinai Egészségügyi Központ pszichiátriai osztályát. Mischa Barton sajtósa nem részletezte a színésznő állapotát, csupán annyit közölt, továbbra is kezelésekre fog járni, már sokkal jobban van, és július végén újra munkába áll. Barton új sorozatát, a The Beautiful Life-ot július 31-én kezdik el forgatni.

A barátai szerint a 23 éves színésznőt a magánéleti problémák és a drogok mellett a súlyproblémája taszította válságos állapotba. Az ismerősök szerint Barton utálta a narancsbőrös lábait, és egyáltalán nem volt kibékülve a testével. Elmondásuk szerint Barton megpróbált ugyan változtatni, de az állandó partizás, ivás és drogozás mellett ez nem igazán sikerült neki.

Mishca Bartont múlt héten szállítottákpszichiátriai osztályra, miután saját maga hívta fel az orvosokat. Állítólag attól félt, hogy a drogok miatt végül öngyilkos lesz. Barton a beszállítása után 72 órás megfigyelés alá helyezték, ami azt jelenti, hogy ön- és közveszélyes volt.