A színésznő otthonához szerdán délután hívták ki a rendőrséget,akik orvosa javaslatára beszállították arra a pszichiátriai osztályra, ahol Britney Spears is kikötött első idegösszeomlása után. A 23 éves színésznőnek állítólag csak a sajtó távoltartása miatt volt szüksége a rendőri segítségre, őt az énekesnővel ellentétben nem kellett lekötözni és mentővel bevinni a Cedars-Sinai Egészségügyi Központba. Mindenesetre egyelőre ön- és közveszélyesnek minősítették és 72 óráig megfigyelés alatt tartják.

A 23 éves színésznő nem tudott részt venni új, Homecoming című filmjének New Yorki premierjén, ugyanis szerdán este rendőri kísérettel beszállították a pszichiátriára. Akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy valaki egy "egészségügyi problémára" hivatkozva kihívta a rendőrséget Barton hollywoodi otthonához, ahonnan a színésznőt ezután ismeretlen helyre szállították. April Harding, a Los Angeles-i rendőrség egyik munkatársa megerősítette, hogy szerdán délután valóban kivonultak Barton lakásához, hogy "segédkezzenek egy orvosi probléma megoldásában". A homályos közléshez további támpontokat adva hozzátette, hogy mentőkre nem volt szükség, és nem is tartóztattak le senkit. A színésznő állapotáról azonban nem volt hajlandó nyilatkozni.

Megfigyelés alatt tartják

Az Access Hollywood mindenesetre kiderítette, hogy mi történt a rendőrség kiérkezése után: információik szerint Bartont bevitték az egyik közeli kórház pszichiátriai osztályára. Mischa Barton szóvivője nem bocsátkozott részletekbe, de annyit elmondott, hogy a színésznő orvosa javaslatára vonult kórházba. Hozzátette, a rendőrséget csak azért hívták ki, hogy távol tartsák a sajtó képviselőit, amíg meg nem érkeznek az orvosához. Az Access Hollywood szerint a 23 éves híresség jelenleg a Los Angeles-i Cedars-Sinai Egészségügyi Központ pszichiátriai osztályán fekszik. Itt a színésznőt 72 órás megfigyelés alá helyezték, amit csak akkor rendelnek el, ha valaki önmagára vagy másokra is veszélyt jelent.

Britney Spears nyomdokain

Korábban szintén ide szállították be Britney Spears énekesnőt is első nagy idegösszeomlása után. Hozzá akkor azért hívták ki a rendőröket és mentőket, mivel az egyik láthatás után nem volt hajlandó visszaadni gyermekeit volt férjének, Kevin Federline-nak. Némi huzavona után a hírességet lekötözve, egy mentőben szállították be a Cedars-Sinai pszichiátriai osztályára, ahol őt is ön- és közveszélyesnek nyilvánították, de később mégis a szokásos 72 óra letelte előtt kiengedték a kórházból. Ez utólag nem bizonyult túlságosan jó döntésnek, ugyanis pár héttel később az énekesnő egy újabb összeomlást produkált, és ismét kórházba kellett szállítani. Ezúttal a UCLA pszichiátriájára vitték be, ahol viszont már közel egy hetet töltött. Ezen időszak alatt szüleit nevezték ki gyámjainak, és énekesnő elmeállapotát kórosnak minősítették.

Zűrös magánélet

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz Mischa Barton sorsa, és annyira súlyos-e az állapota, mint Britney Spearsé volt 2008 elején. Tény, hogy a színésznőnek korábban meggyűlt a baja a kábítószerekkel. 2007-ben például letartóztatták, mert alkohol és kábítószer befolyása alatt vezetett, ráadásul a jogosítványa is lejárt. A Narancsvidék egykori sztárja beismerte, hogy füvezett, sőt, azt is elismerte, hogy meglehetősen hülye volt. Az ügyet végül felfüggesztett börtönbüntetéssel úszta meg. Ezt követően - Britney Spearshez hasonlóan - alkalmanként villantott egyet, és az ifjú színésznők kötelező köre, a leszbikus csók sem maradt ki a történetből. Talán az sem tett neki túl jót, hogy szeptemberben szakított pasijával, Taylor Locke-kal, akivel hét hónapig voltak együtt, magánélete pedig azóta sem rendeződött igazán. Még decemberben elkezdett ugyan randevúzni a Kooks frontemberével, Luke Pritchard-dal, később azonban hírbe hozták Tom Wright rendezvényszervezővel és dj-vel is. Ekkor felmerült, hogy Pritcharddal már szakítottak is, de ezt Barton akkor vehemensen tagadta: áprilisban azonban mégis bejelentette, hogy különváltak útjaik.

Ciki kilók

Az azóta többé-kevésbé ismét pályára állt Spearsszel ellentétben Bartonért legtöbben nem elmeállapota, hanem testsúlyingadozásai miatt aggódtak.

A Daily Mail februárban arról cikkezett, hogy a fiatal színésznő fél év alatt három ruhaméretnyit fogyott, ami egy egyébként sem kövér alkatnál meglehetősen drasztikus változás. Barton korábban már rengeteg negatív kritikát kapott anorexiás külseje miatt, amikor pedig felszedett pár kilót, sőt volt olyan szemtelen és narancsbőrt is növesztett, azért cikizték. A színésznő azzal próbálta megnyugtatni a közvéleményt, hogy kijelentette, jól érzi magát a bőrében. A Beautiful Life című sorozat készítőinek ez azonban kevés volt, és arra kérték, hogy hízzon egy kicsit, ha szeretne megkapni egy szerepet. Az akkor elég beesett arcú Barton megfogadta a tanácsot, úgyhogy azóta ismét az van napirenden, hogy talán egy kicsit túlzásba is vitte a hízókúrát.