Szeretné egyszer és mindenkorra lezárni a több mint harminc éve húzódó bírósági eljárást Samantha Geimer, aki ismét kérvényt adott be a bírósághoz, miszerint érvénytelenítsék az egész eljárást - írja a BBC. A nő volt az a 13 éves lány, akivel a filmrendező 1977-ben tiltott szexuális aktust folytatott, majd a bírósági ítélet elől elmenekülve azóta Párizsban él.

Geimer korábban már elmondta: bár nem helyes, amit Polanski tett, ő a maga részéről azonban már rég megbocsátott, és csak azt szeretné, ha a világ végre elfelejtené a nevét. A háromgyerekes családanya idén januárbanegyszer már kezdeményezte az eljárás megszüntetését, egyelőre eredménytelenül, ügyvédei azonban most újabb beadvánnyal fordultak a bírósághoz. Eszerint ügyfelüket Polanski zürichi letartóztatása óta ismét üldözi a média, több mint 500 megkeresést kapott tévéműsoroktól és újságoktól, fotója ismét a címlapokon szerepel, ez pedig egyáltalán nem szolgál az ő örömére.

„Belebetegedett ebbe a rohamba. Emiatt ráadásul a munkahelyén sem tud kellőképp teljesíteni, és érthetően a munkaadója sem örül az ő ilyen jellegű elhíresülésének, úgyhogy mondhatjuk, Samantha munkája is veszélyben forog” – írják az ügyvédek a beadványban.

A filmrendezőt a 32 évi bujkálás után szeptemberben tartóztatták le Zürichben, jelenleg épp kiadatására vár, de a legújabb becslések szerint elképzelhető, hogy ha elítélik, akkor se kap többet két évnél, mivel a kiskorúval folytatott nemi aktusnak ez a legmagasabb kiszabható tétele.