A most 42 éves Charlotte Lewis brit színésznő azt állítja, hogy még 16 éves korában őt is molesztálta Roman Polanski. A filmrendező jelenleg is háziőrizetben van Svájcban, mert az Egyesült Államok kiadatását kérte egy hasonló ügyben.

A kaliforniai Beverly Hillsben tartott sajtótájékoztatón jelentette be a nő ügyvédje, hogy ügyfele feljelentette a rendezőt amiatt, hogy őt is molesztálta annak idején. Az eset állítólag Párizsban történt, amikor lány még csak 16 éves volt. "Szintén Roman Polanski áldozata vagyok" - áll a nő közleményében, amely hozzáteszi: "nagyon fontos, hogy az ügyészségnek és a svájci hatóságoknak rendelkezésére álljon ez az információ, miközben Polanski úr sorsáról döntenek". "Polanski úr tudta, hogy 16 éves vagyok, amikor találkoztunk, és arra kényszerített, hogy felmenjek párizsi lakásába" - írja a nő, akinek Polanski 1986-os Kalózok című filmjében volt egy kis szerepe, de jobban ismert az 1986-ban bemutatott Eddie Murphy-vígjátékból, az Aranygyermekből. További részleteket nem közölt az esetről. "Csak az igazságot akarom" - állítja az alig 26 évet késett Lewis.

Polanski jelenleg is háziőrizetben van Svájcban, miután az amerikai hatóságok kérték az Oscar-díjas rendező kiadatását. A filmest azzal vádolják, hogy még a 70-es években megerőszakolt egy fiatalkorú lányt, majd az ítélet elől elszökött az Egyesült Államokból.