74 éves korában meghalt Dennis Hopper, a Szelíd Motorosok című film sztárja, aki olyan filmes legendákkal dolgozott együtt karrierjében, mint James Dean vagy a rendező Francis Ford Coppola. A színész kilenc éve küzdött a prosztatarákkal, betegségét tavaly novemberben hozta nyilvánosságra.

Leginkább az 1969-es Szelíd Motorosok című filmből ismert: ennek a kultuszfilmnek ő volt a forgatókönyvírója és a rendezője is. Játszott még egyebek mellett az Apokalipszis Most-ban vagy a Kék bársony-ban is.

Az amerikai média szerint a családja ott volt Hopper mellett, amikor a sztár elhunyt. Hopper legutóbb már szinte csontig soványodva jelent meg a nyilvánosság előtt márciusban, amikor megkapta saját csillagát a hollywoodi Hírességek Sétányán.

Dennis Hopper ötször házasodott, és éppen idén vált el utolsó feleségétől, Victoria Duffy-tól. A válás után azonban Duffy maradt a családi otthonban, mert éppen a bírósági tárgyalások közben derült ki, hogy Hopper gyógyíthatatlan beteg.

Az asszonyt azonban a színész asszisztense és előző házasságából született lánya, Marin is azzal vádolta, csupán a vagyonra hajt. Duffy végül nyílt levélben próbálta magát megvédeni, ráadásul Hopper válóperes ügyvédje kijelentette, a színész vagyonát felemésztették a kezelések.