A boszniai hatóságok mégis engedélyt adnak Angelina Jolie-nak, hogy Bosznia-Hercegovinában forgathassa filmjét - közölte szombaton a film egyik helyi producere. Jolie jelenleg Magyarországon dolgozik, a történet egy muzulmán lány és szerb katona közt szövődő szerelemről szól. A forgatási engedélyt szerdán vonta vissza a bosnyák kulturális minisztérium, miután nőszervezetek tiltakozni kezdtek a forgatókönyv ellen.

"A kulturális minisztérium biztosított arról, hogy hétfőn megkapjuk a forgatási engedélyt" - mondta Edin Sarkic producer az AFP francia hírügynökségnek. A producer közölte, hogy már meg is kezdte a forgatás előkészítését. Angelina Jolie novemberben utazna stábjával Boszniába, hogy Szarajevóban és Zenicában forgassák le a film néhány jelenetét.

Az első rendezését forgató színésznőnek már volt forgatási engedélye, de azt a Bosznia-Hercegovinai Föderáció kulturális minisztériuma szerdán visszavonta, a délszláv háború női áldozatait képviselő szervezet tiltakozása miatt. A szervezet olyan sajtóhírekre reagált, amelyek szerint a film szerelmi története egy muzulmán nő és az őt megerőszakoló szerb férfi között alakul ki. Ezeket az információkat azonban Jolie valamint a film producere is "félreértésnek" nevezte, és forgatási engedély megadására kérték a hatóságokat. Az engedélyt azután kapták meg a filmesek, hogy elküldték a forgatókönyvet a minisztériumnak.