Közömbösséggel vádolták meg a színész-rendező amerikai sztárt, Angelina Jolie-t a boszniai háborúban megerőszakolt nőket tömörítő szervezet tagjai. Az asszonyok azt is szerették volna, ha a híresség, szarajevói forgatása alatt találkozik velük. Ez azonban nem jött össze. A szervezet ezért levelet írt az ENSZ menekültügyi főbiztosságának (UNHCR), amelynek Angelina Jolie az egyik jószolgálati nagykövete.

A szervezet továbbra is azt kéri, hogy Boszniában találkozzon velük a sztár. Korábban felajánlottak a nőknek egy budapesti lehetőséget, amelyet nem fogadtak el, mert szerintük ott kell beszélniük Jolie-val, ahol a szerbek " végrehajtották a genocídiumot és ahol meggyalázták őket".

Az UNHCR-nek írott levelében a szervezet a film forgatókönyvével kapcsolatban is kifogásokat fogalmazott meg. A szervezet elnöke, Bakira Hasecsics azt mondta a Dnevni Avaz című szarajevói lapnak, hogy "nem tisztességes az, hogy négy hónapja nem történik semmi" a kérésükkel kapcsolatban. A szervezet szerint elfogadhatatlan, hogy a film egy olyan szerelmi történetet mutasson be, amely egy megbecstelenített bosnyák nő és szerb megerőszakolója között alakul ki. Emiatt először nem is akartak forgatási engedélyt adni Jolie-éknak, de amikor a sztár elküldte a forgatókönyvet a bosnyák illetékeseknek, kiderült, nincs is benne olyan szál, mint amelyet kifogásoltak.

Angelina Jolie a bosnyák háborút feldolgozó filmjét Magyarországon kezdte forgatni. Néhány hétre azonban Boszniába is elment. A forgatások ott már befejeződtek. Egyelőre nem tudni, hogy a szarajevói nőszervezet találkozhat-e sztárral.