Mark Zuckerberg azt állítja, hogy egy férfi zaklatja: hátborzongató üzeneteket küldözget neki a Facebookon és már nem érzi magát biztonságban – adja hírül a TMZ.

Zuckerberg távoltartást kért és kapott a hatóságoktól, miután jogi útra terelte a történetet. Zuckerberg azt állította, hogy a 31 éves Pradeep Manukonda megpróbálta követni, figyelni, és kapcsolatba lépni vele, és olyan stílusban írogatott neki üzeneteket, ami arra utalt, hogy Zuckerberg és barátnője valamint a húga nincsenek biztonságban.

A TMZ hírportálnak az ügyvédek elmondták, hogy Manukonda Facebook irodákban próbálkozott kapcsolatba lépni Mark Zuckerberggel, és pénzt kért a családja számára. Manukondat a Facebook alapítójának a házánál is elkapták január 24-én, épp amikor már a bejárati ajtó felé sétált. Ekkor a rendőröktől szóbeli figyelmeztetést kapott, de Zuckerberg állítása szerint továbbra is zaklatta őt emailben.

Virágot is küldött neki és kézzel írt levelet csatolt hozzá január 28-án. Az egyik facebook üzenetben, az áll, hogy Zuckerbergnek segítenie kell Manukondán, mert az képes meghalni is érte, és világ egyik leggazdagabb emberének meg kell éretnie az ő fájdalmát.

A bírói határozat értelmében a férfi ezentúl nem mehet 300 méternél közelebb Zuckerberghez, Zuckerberg húgához Randihez, és a Facebook tulajdonos barátnőjéhez Priscilla Chanhoz.

Pradeep Manukonda azt nyilatkozta, soha nem akarta bántani Mark Zuckerberget. Nagyon bánja a történteket, és megígéri, hogy soha többé nem zaklatja. „En egy békés ember vagyok, sajnálom, ha azt hitte, hogy bántani akarom. Magánéleti problémáim voltak, azt hittem Mark segíteni fog nekem.

Manukonda nem részletezte mi volt a problémája, de azt állította, semmi köze a számítógépekhez. „Megértem, hogy ő egy igen elfoglalt ember, tiszteletben fogom tartani a magánéletét.