Vádat emelt az ügyészség Damu Roland színész ellen, erőszakos közösülés és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt. A színészt 2010 végén a volt barátnője jelentette fel.

A vádirat lényege szerint 2008 szeptemberétől 2010 októberéig - kisebb-nagyobb megszakításokkal - élettársi közösségben élt Damu Roland és a későbbi feljelentő, Tímea. Viszonyuk ideje alatt rendszeres volt közöttük a tettlegességig fajuló konfliktus.

A színész és élettársnője 2009 nyarán egy szállodai szobában összevesztek, majd Damu Roland egyszer ököllel, közepes erővel arcul ütötte a lányt, akinek "bal szeme belső szemzuga és az alatta lévő terület" bevérzett.

2010 novemberében a vádirat szerint Damu Roland a viszony helyreállítása érdekében találkozót beszélt meg a volt élettársával, a színész XIII. kerületi lakásán. Azonban megint vitatkozni kezdtek, a vita pedig annyira elfajult, hogy a színész a vád szerint folyamatosan ütötte és rúgta a nőt. A volt élettárs megpróbált ellenállni, de Damu a vádirat szerint ennek ellenére közösült vele, miközben továbbra is ütötte őt. A lány nem tudott elmenekülni, mert Damu Roland kulcsra zárta az ajtót. Csak később, hosszas könyörgésre engedte el. A lány az arcán, a nyakán, a jobb felkarján, a bal bokáján, a jobb térdhajlatán, hátán szenvedett zúzódásos, bevérzéses sérüléseket.

Az V. és XIII. kerületi Ügyészség kerületi ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza a színésszel szemben derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből, melyben az érintetteket csak monogramjukon említik.