Több tucat művész (többek között Haumann Péter, Kulka János, Egri Márta, Kukorell­y Endre, Závada Pál, Alföldi Róbert, Nagy Ervin, Bodrogi Gyula, Hollósi Frigyes, Szarvas József, Molnár Piroska, Makk Károly, Gothár Péter) aláírt egy petíciót Stohl András börtönbüntetése ellen - írta a Blikk.

"Andrást olyan segítőkész, maximalista szinten dolgozó embernek ismerjük évtizedek óta, akire mindig lehet számítani, a köztudatba került alkohol- és kábítószer-függősének semmi jelét nem tapasztaltuk" - írták, és azzal is érvelnek, hogy kollégájuk és családja jövőjét féltik: „Kérjük, mérlegeljék, hogy a letöltendő szabadságvesztés alatt olyan visszavonhatatlan lelki sérülést szenvedhet Stohl András, hogy emiatt valóban bekövetkezhet az ön- és környezetpusztító „már minden mindegy" elkeseredettség, ami családfenntartóként őt és az anyagi támogatására szorulókat is végleg tönkreteheti. Ezért olyan büntetést találjanak kollégánk számára, amely egész életében felépített szakmai munkáját nem rombolja le, egzisztenciálisan nem lehetetleníti el egész családját" – áll a petícióban, amit ide kattintva megnézhet.

"Természetesen aláírtam" - nyilatkozta Molnár Piroska, akinek nem biztos, hogy természetes lenne a dolog, ha a drogos színész az ő szerettével karambolozott volna májusban. "Nem nyilvánítottunk véleményt az elsőfokú ítéletről, csak kértük, hogy fontolja meg végső döntését a bíróság" - mondta Haumann Péter.

A másodfokú tárgyalást június 21-én tartják Stohl András ügyében.