45 perces ceremóniával búcsúztak barátai és családtagjai a szombaton elhunyt Amy Winehouse-tól, kedd koradélután, az észak-londoni Golders Green zsinagógában. A TMZ értesülései szerint a ceremónián angol és héber nyelven is imádkoztak Winehouse-ért, akinek hamvait összekeverték nagyanyja hamvaival.

Az énekesnő apja, Mitch Winehouse megható beszédet mondott, melyben szép álmokat kívánt lányának: „Jóéjszakát angyalom! Aludj jól. Anya és apa nagyon szeret téged” – mondta Winehouse, aki a People értesülései szerint gyerekkori történeteket mesélt az egybegyűlteknek, többször megnevettetve a gyászolókat.

A ceremónia egy Carole King dallal, a So far away-jel ért véget, Mitch Winehouse biztatására mindenki együtt énekelte. Az énekesnő híres barátai is megjelentek a temetésen, Mark Ronson, a Back to black című album producere és Kelly Osbourne is, aki Winehouse-t idéző konttyal tisztelgett a 27 évesen elhunyt énekesnő előtt. Winehouse unokahúga, Dionne Bromfield és barátja, Reg Traviss is megjelent a temetésen, exférje, Blake Fielder-Civil viszont nem tudott elmenni a megemlékezésre, mert épp 32 hónapos börtönbüntetését tölti.


Nagyobb térképre váltás

A zsinagóga, ahol Winehouse-t búcsúztatták