Cicciolina az olasz állam jóvoltából novembertől havi nettó 3000 euró nyugdíjat kap, ami körülbelül 871 ezer forintnak felel meg. A pornósból lett képviselőből lett rózsaszín lelkű magyar celebnek nem a kamera előtti dugásért jár ennyi, hanem mert november 26-án tölti be a hatvanat. Akkortól pedig, mivel öt évig parlamenti képviselő volt, jogosult nyugdíjra – írja a Corriere Della Sera.

A most nyugállományba vonuló művésznő erre azzal reagált: megérdemli. "Keményen dolgoztam, nem unga-bungáztam, hanem érveim voltak, és okos kampányom. El is fáradtam [...] végül húszezer szavazatot gyűjtöttem, csak Pannella előzött meg. Az olaszok akartak engem." Nem csoda, hogy nem bánt meg semmit.

Szép összeg, különösen, ha összevetjük azzal, mennyiből élnek a magyar nyugdíjasok, köztük is a celebek, amivel már foglalkoztunk. Paudits Béla annak idején a Hal a tortán forgatása során rossz anyagi helyzete miatt arra kényszerült, hogy kölcsönétteremben etesse vendégeit, és a műsorért kapott pénz is hamar elment, főleg gyógyszerre. Akkor 46 ezer forint volt a nyugdíja, majdnem annyi, mint Medveczky Ilonáé, akinek kerek ötvenezret hozott a postás.

Karda Beátának 31 ezerrel kellett megelédednie, Mary Zsuzsit viszont azóta is Klapka György tart el. A ma 76 éves Aradszky László is elsősorban fellépéseiből él.  Benkő Dániel viszont azt mondta, nem is szorul nyugdíjra, mert "exkluzív gasztronómiai rendezvények szervezéséből tartja fenn magát".