A sztorik felduzzasztásában jeleskedő Enquirer továbbra is igyekszik tisztázni John Travolta szexuális irányultságát: most egy interjút közöltek a színész egykori titkárnőjével, Joan Edwardsszal.

Edwards elmondása szerint Travolta hat évig folytatott homoszexuális szerelmi kapcsolatot egykori pilótájával, Doug Gotterbával, még a nyolcvanas években. Erre az időszakra a titkárnő így emlékszik vissza: “mindent megtettem neki, mind szakmai, mind magánéleti elfoglaltságait tekintve. Természetesen tudtam, hogy meleg. Ez sosem zavart".

Gotterba 1981-ben állt munkába a színésznél, a nő jó barátjaként említi, aki azt is megosztotta vele, hogy szexuális kapcsolat van közte és Travolta között. Gotterba Travolta utáni pasija, Robert Britz azt is hozzátette, a színész kezdeményezte a dolgot, Gotterba pedig belement, mert nem volt ellenére, és jól jövedelmezett neki ez a munka. A lapnak mindezt az érintett pilóta nem erősítette meg, csak a munkaviszonyt.

Britz azt is állítja, látott két percet Travoltáék házi videójából is, amelyen a színész egy ágy végében ül, póló nélkül, valószínűleg egy hotelszobában. Ugyanő meggyőződéssel vallja, hogy Gotterba vetett véget a dolognak, mert ő kevesebbet akart, és állítólag túl szőrösnek, illetve kövérnek is találta a színészt. Ez után nem sokkal jött össze Travolta Brooke Shieldsszel, de ez csak elterelő kampány volt a sajtósok részéről. Ami biztos: a színészt mostanában több férfi is vádolta szexuális zaklatással