Nem találta meg a postaládájában a bíróság idézését Liptai Klaudia, akit egy tavalyi parkolása miatt szeretne meghallgatni az igazságszolgáltatás.

Dr.Buza János, Liptai ügyvédje szerint ügyfele önhibáján kívül nem kapta meg a vádiratot.

"A postaládájában ugyanis nem találta a levelet. Én megkaptam, az ügyészség tőlem is kérhette volna, hogy adjam át neki. Rosszindulatú megállapítás, hogy Liptai Claudia szándékosan húz­za az időt és az eljárást. Ügyfelem tagadta a bűnösségét, így neki alapvető érdeke, hogy mielőbb kedvező ítélet szülessen az ügyében, ezért személyesen veszi át a vádiratot és az idézést is" – nyilatkozta az ügyvéd a Borsnak.

Úgy tűnik, szinte mindegy mikor veszi át az idézést a tv2 műsorvezetője, mert minden valószínűség szerint csak elenyésző pénzbüntetésre számíthat.

Liptai 2011. április 13-án parkolt a Centrál színház előtt. A szélvédőjén egy rokkantkártya volt elhelyezve. A rendőrség közokirat-hamisítás miatt rendelt el nyomozást. Ennek az idézését nem vette át a műsorvezető, aki ellen emiatt elfogatóparancsot is kiadhatnak.

Nem ő az egyetlen, akit visszaéléssel gyanúsítottak meg, tavaly augusztusban Fásy Ádámra is rendőrt hívtak, de kiderült, ő jogosan használja a sokat érő kártyát.